Politiken hænger statsministeren ud for utroskab. Nu er de klar til at undskylde.

Dagbladet Politiken har nu i over en uge mere end antydet at Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen har været hustruen utro med præsten Kathrine Lilleør.

Det er bloggeren Michael Jeppesen, der på sin blog på politiken.dk, har skrevet om statsministerens angivelige og helt udokumenterede sidespring.

I går aftes valgte Politiken at fjerne blogindlægene fra Michael Jeppesen. Det sker efter at Se og Hør har kastet sig over historien og i morgen på forsiden hænger Løkke ud for utroskab.

Til bt.dk siger Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden.

- Vi besluttede på et møde på avisen i går at redigere hans blog. Det er ikke politikens stil at viderebringe udokumenterede rygter om utroskab - og det her kunne vi ikke dokumentere. Jeg har ikke taget stilling til om vi skal sige undskyld. Det kan være, at dem vi omtaler helst vil glemme det - men beder de os om en undskyldning, så får de selvfølgelig også det, siger Tøger Seidenfaden.

Hvordan kan beskyldninger om, at statsministeren har været utro med en præst overhovedet havne på Politiken?


- Nu er en blog jo uden redaktion kontrol og derfor kan der opstå fejl. Men det er rigtigt, at vi har bedt Michael Jeppesen lave bloggen og det er os, der er ansvarlige. Det er derfor, at vi har reageret, siger Tøger Seidenfaden.

Sagen får foreløbigt ingen konsekvenser for Michael Jeppesen.

I indlægget fra Michael Jeppesen, der nu er fjernet og erstattet med teksten 'Dette indlæg er fjernet. - Politikens redaktion' står blandt andet: 'Da Lars Lykke sagde, at det lysnede, var det slet ikke konjunkturene i økonomien, han talte om, men stearinlysene, der spejlede sig i Kathrine Lilleørs hvide krop.'

Til Se & Hør siger Michael Jeppesen:

- Det er rygter fra forskellige kilder.

Det er endnu ikke lykkedes bt.dk at få en kommentar fra Michael Jeppesen selv.