Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Omdiskuteret lydoptagelse om lækagen i sagen om udsendelsen af danske jægersoldater til Irak stammer fra en medarbejder hos DR. Det oplyser kanalen.

Den omdiskuterede lydoptagelse, der angiveligt beviser, hvem der lækkede fortrolige oplysningerne om danske jægersoldaters udsendelse til Irak, stammer fra Danmarks Radio.

Sådan lyder det fra ledelsen hos stationen, der fortæller, at "en medarbejder i DR Oplysning på eget initiativ har båndet og videregivet optagelser fra en telefonsamtale, som har relation til sagen om den mulige lækage i Forsvarsministeriet."

- Dette er sket uden forudgående aftale med ledelsen i DR, og uden at den kilde, som figurerer på lydoptagelserne, er vidende om, at samtalen er blevet optaget og videregivet. Dette er uforeneligt med DRs etiske retningslinjer om videregivelse til tredje part og dermed de interne regler om kildebeskyttelse, skriver DR på sin hjemmeside.

Lydoptagelserne er blevet genstand for en heftig offentlig debat. Det er sket, efter at advokat for journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsens advokat, Anders Nemeth, har forklaret, at optagelserne "utvetydigt dokumenterer", at lækagen stammer fra Jacob Winther, pressechef for forsvarsministeren.

Ifølge DR er optagelserne foretaget mandag den 25. januar.

- Optagelserne skete dog under omstændigheder, som betyder, at de ikke kunne anvendes. Først fredag den 5. februar bliver en DR-chef opmærksom på, at der er sket en udlevering af lydoptagelserne til tredje part, står der på DR's hjemmeside.

- DRs ledelse tager afstand fra denne fremgangsmåde og har derfor i dag rettet henvendelse til Christoffer Guldbrandsens advokat Anders Nemeth samt til den pågældende medarbejder og hans advokat med krav om at få materialet leveret tilbage, hedder det.

/ritzau/

Andre læser også