Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danmarks næststørste advokatfirma, Bech-Bruun, afviser Søren Pinds påstand om, at de har vurderet, at staten lavede pengeafpresning

Udviklingsminister Søren Pind (V) har – i et forsøg på at hjælpe flere ejendomspekulanter – direkte afgivet usande oplysninger til Økonomi-og Erhvervsministeriet.

Som B.T. dokumenterede fredag forsøgte Søren Pind i december 2008 at påvirke daværende økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) til at stoppe statens forsøg på at drive penge ind hos nogle af de ejendomsspekulanter, der havde drevet Roskilde Bank til konkurs.

I brevet, der indledes »Kære Lene« og er mærket »personligt/fortroligt«, påstår Pind, at staten »helt utilstedeligt« gør sig skyldig i »i værste fald pengeafpresning« ved at forlange af ejendomsselskabet Nordicom - et selskab, Pind modtog 200.000 kroner årligt for at sidde i bestyrelsen i - skal garantere for en tidligere direktørs milliongæld.

Søren Pind understreger i brevet, at han ikke står alene med sin vurdering, men at ét af Danmarks største og mest respekterede advokatfirmaer, Bech-Bruun Dragsted (nu blot Bech-Bruun), står bag vurderingen af, at staten reelt udøver pengeafpresning.

"Vurderingen fra Bech-Bruun Dragsteds side er, at der er tale om pengeafpresning i strid med straffelovens regler," skriver Søren Pind i brevet til Lene Espersen.

 B.T. kan imidlertid i dag dokumentere, at advokatfirmaet, der er Danmarks næststørste, aldrig har lavet en juridisk vurdering af sagen:

»Bech-Bruun har ikke vurderet det nævnte forhold,« skriver ledende partner Randi Bach Poulsen fra advokatfirmaet til B.T. Hun ønsker derudover ikke at kommentere sagen.

Køb B.T. Søndag og læs hele historien

Andre læser også