Foto: JENS NØRGAARD LARSEN

Integrationsminister Søren Pind (V) går nu igen til hårdt angreb på en ekspert, efter at hun har sagt, regeringen er i panik

Det er professor Marlene Wind fra Københavns Universitet, det går ud over. Tre gange inden for det sidste døgn har Pind kaldt hende halv-vind på sin Facebook-profil.

- Ku hende der Marlene halv-vind ikke snart stille sig i spidsen for ekspert-partiet, så vi ku se, hvor folkeligt grundlaget egentlig var.., skrev han i går. Og kort tid  efter:

- ‎"regeringen er i grænsepanik". En ægte "ekspert"udtalelses, fra Marlene Halv-Vind.

Og ministeren er  slet ikke  faldet ned i dag. Her skruer han nærmest op for retorikken:

- Er behørigt slået af forundring. Men det er sandt. Marlene halvvind får Claus Haagen til at fremstå som et rankt fyrtårn, skriver han.

- Det  er på et så lavt niveau, at jeg slet ikke vil kommentere det. Bunden er nået, siger Marlene Wind.

Søren Pind  trækker overhovedet ikke i land men fortsætter sit felttog mod Marlene Wind og andre eksperter:

- Jeg er helt  enig med Jørgen Grønnegaard Christensen, som mener, man burde have  et ekspert-kodeks, hvor et af  punkterne skal være at man ikke gør  sig til dommer over personer, hvis  sagen ikke er fuldt oplyst, siger Søren Pind til bt.dk.

- Er Marlene Wind måske psykolog? Hun udtaler  sig jo om regeringens psykiske tilstand siden hun mener  at vide, vi  er i  panik.

- Jeg mener sådan set heller ikke hu er egnet til at udtale sig om EU-domme. Hun er ikke  jurist, men professor i statskundskab.

Er det ikke underlødigt at kalde  hende "halv-vind"?

- Det er jo på min Facebook-profil, og jeg går ud  fra at de, der gerne vil være venner med mig, kan holde tonen ud, siger Søren Pind.

Professor Erik Albæk fra Syddansk Universitet bakker stort set Søren Pind  op:

- Når medier henvender sig til forskere, så er det ofte om et emne, som forskeren ike decideret har forsket i. Og så kan forskeren jo godt have en kvalificeret mening, men er ikke egentlig ekspert.

- Når forskeren så oven i  købet begiver sig ud i at bedømme politiske  udspil, må han eller hun være forberedt på at blive en del af det politiske  spil. Og så er det ikke urimeligt at der bliver skudt igen fra den anden side, siger Erik Albæk


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.