Mens bankkrisen rasede sidst i 2008, skrev nuværende udviklingsminister Søren Pind (V) et personligt brev til daværende økonomiminister Lene Espersen (K) for at beskytte et selskab, som Pind sad bestyrelsen for med honorar.

I brevet til "Kære Lene" mistænker Pind to statslige repræsentanter for i værste fald at lave pengeafpresning over for hovedaktionæren i ejendomsselskabet Nordicom, hvor Pind sad i bestyrelsen dengang.

Baggrunden var, at det statslige oprydningsselskab Finansiel Stabilitet forsøgte at skrabe så mange penge sammen som muligt fra kreditorer i den krakkede Roskilde Bank.

Den tidligere direktør i Nordicom havde et stort lån i Roskilde Bank. Ifølge Pind lagde statens repræsentanter et uetisk pres på Nordicom for at stille garanti for et lån, som den fratrådte direktør havde optaget privat.

Presset fra staten ophørte efter brevet fra Pind, fortæller han, efter at B.T. har bragt brevet frem.

Søren Pind fremhæver, at han som bestyrelsesmedlem havde pligt til at varetage sit selskabs interesser, og at han som daværende menigt folketingsmedlem ikke kunne være inhabil, da han skrev brevet.

- Jeg gjorde det, fordi selskabet skulle have fornyet et lån på 300 millioner kroner i Roskilde Bank, siger Pind til Ritzau og fortæller videre:

- I den forbindelse blev vi af de statslige repræsentanter bedt om - som betingelse for at forny det lån - at garantere for en tidligere direktørs personlige mellemværende med Roskilde Bank. Det er klart, at det kan en børsnoteret virksomhed ikke

- Min daværende bestyrelsesformand, som er partner i Bech-Bruun, mente, at det tog karakter af noget, der kunne minde om pengeafpresning. Det blev jeg selvfølgelig meget, meget bekymret over. Det, syntes jeg, var vigtigt, at ministeren kendte til, siger Pind.

/ritzau/