Venstre-politikeren Søren Pind kaster kort før nytår et mindre kanonslag ind i debatten om udlændinge og offentlig forsøgelse.

På sin blog hos Berlingske skriver han søndag, at danskernes dovenskab og klynkeri er en større trussel for Danmarks eksistens end indvandring.

»Kyl de fremmede ud – de er alt for dyre, lyder brølet fra folkedybet. Og jeg, der har besøgt maskinvirksomheder, rengøringforretninger, landbrug over hele Danmark korser mig, og tænker gudskelov for polakker og andet godtfolk.

For hvordan i al verden skulle vi kunne klare os uden dem, når for mange danske er for dovne til at løfte en finger i et almindeligt hæderligt arbejde?,« spørger Søren Pind.

»Når vi lever i et land med næsten 800.000 voksne i alderen 16-64 år på offentlig forsørgelse… Ja, ikke vestlige-indvandrere koster i nærheden af 17 milliarder af kroner. Men de udgør da et klart mindretal af forsørgede i Danmark. Den danske dovenskab koster mere end det ikke-vestlige fravær på arbejdsmarkedet. Det er de kolde fakta. Så nogen gange trættes man lidt af de vulgære brøl fra snart sagt alle dele af de sociale medier og fra selv de etablerede. Er man i tvivl, så tjek DR-udsendelserne “den dag de fremmede forsvandt”,« tilføjer Søren Pind på sin blog hos Berlingske og fortsætter:

»I en sådan tidsalder kommer så Berlingskes undersøgelse, der viser foragten for politikerne aldrig har været større. Den kommer på højden af den danske dovenskab og samtidig med folk strømmer ud af vælgerforeningerne og aldrig kunne drømme om at stille op til politisk embede. Bag skærme og tastaturer råber og skriger folk, uden at røre det mindste eller løfte en finger. Jamen tillykke med det. Men verden findes. Den kører uden om os af folk, der er flittigere, dygtigere og mere stræbsomme end vi. Råb alt det I vil – men måske man skulle få fingeren ud i stedet…,« lyder salutten bl.a. fra Søren Pind.