____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>SF-formand Pia Olsen Dyhr lader sig ikke påvirke af, at flere kommentatorer nu peger på, at hun sætter sit partis troværdighed på spil ved at tage afstand fra regeringens politik om både dagpenge, kontanthjælp og lærerkonflikt.

- Selvfølgelig skal man altid bekymre sig om sin troværdighed. Men jeg har ingen problemer med troværdigheden i denne forbindelse. Jeg synes bare også, at en vigtig del af det at være politiker er, at man forholder sig til virkeligheden uden for Christiansborg, siger Pia Olsen Dyhr (SF).

Det er blandt andet politisk kommentator Peter Goll, der er seniorpartner i kommunikationsfirmaet Geelmuyden Kiese og tidligere pressechef i SF, der opfordrer den nye SF-formand til at skrue ned for sin heksejagt, hvis SF skal bevare sin troværdighed som støtteparti til den regering, partiet selv var en del af indtil for en måned siden.

Men Pia Olsen Dyhr afviser at partiet er ved at løbe fra alle aftaler.

- For det første har vi ikke fortrudt noget som helst af det, vi har aftalt, da vi sad i regering. Vi står ved de kompromisser, vi har lavet, da vi sad i regering.

- I forhold til dagpengereformen så har vi fra starten af regeringsperioden kæmpet en kamp, fordi vi ikke fik flertal og var nødt til at videreføre den dagpengereform, som De Radikale havde forhandlet med den borgerlige blok.

Har I fremsat de samme synspunkter om reformerne overfor de tidligere samarbejdspartnere i regeringen, som I nu fremsætter?

- Ja, det er sager, som vores ordfører har kæmpet for. Og det er også sager, vi har kæmpet for i regeringen. Men når man er tre partier, må man indgå kompromisser. Men det er ikke det samme som, at man også ændrer holdning. Vi mener fortsat det samme.

Men a-kassernes brancheorganisation advarede da kraftigt regeringen mod at ændre på genoptjeningskravet før I indgik dagpengereformen. Hvorfor er det først nu, at SF vil lytte til dem?

- For det første, fordi på det tidspunkt fik vi tal fra Beskæftigelsesministeriet, der viste, at det kun var 4000, der ville falde ud af dagpengesystemet. Det må vi så sige, at de nye tal viser, at det er 34.000. Det er en afgørende forskel, som gør, at vi er nødt til at tage det alvorligt.

Men både Socialdemokraterne og De Radikale har jo afvist jeres forslag?

- Ja, og det var også den kamp, vi tog internt i regeringen. Den bliver jo så synlig nu. For det var jo faktisk SF, der leverede en ændring af dagpengereformen for et år siden. Det var en af de mange kampe, vi tog i regeringen, fordi det var vigtigt. Det viser, at vi faktisk havde indflydelse.Hvad skal vælgerne tænke om SF, når I skifter holdninger alt efter om I sidder i regering eller ej? Da I kom i regering droppede I flere valgløfter, nu hvor I er ude render I fra de aftaler, I selv har været med til at indgå?

- For det første render vi ikke fra en eneste aftale, vi har indgået, da vi sad i regering. Men vi vil hele tiden gerne være med til at vurdere, om der er noget vi skal lave om eller gøre bedre, når forudsætninger ændrer sig. Jeg har noteret mig, at det er det samme Venstre gør på energiaftalen. Det synes jeg faktisk er i orden.Tror du, at I vil få nemmere ved at få jeres politik gennemført nu, end da I sad i regering?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg tror, det bliver sværere. Det kan godt være, at det bliver mere synligt, hvad vi snakker om. Men det er ikke det samme som, at vi kan få resultaterne igennem. For det er en regering, der laver udspil til, hvordan tingene skal løses. Det er humlen ved at sidde i regering.