Lyt til artiklen

Pia Kjærsgaard er lagt for had på Facebook, hvor flere direkte truer hende på livet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange danskere har et anstrengt forhold til lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard. Men i en hadegruppe udelukkende rettet mod Pia Kjærsgaard på Facebook, går flere danskere skridtet videre og truer direkte politikeren på livet.

- Du dør snart, skriver en person, der kalder sig selv Labonno og Harun følger trop med

- Jeg vil brænde, voldtage og hænge Pia Kjærsgaard. Mahdi skriver, at han og andre vil brænde Pia Kjærsgaards hus ned og voldtage hendes børn foran hende og Alma skriver:

 - Vent og se, om du (Pia Kjærsgaard, red) ikke snart bliver skudt.

Pia Kjærsgaard bruger dog ikke selv meget tid på disse trusler.

- Jeg må faktisk indrømme, at jeg ser ikke de trusler selv. Jeg har ikke tid, men der er heller ingen grund til, at jeg dyrker det, for det er så utilstedelig og groft. Der er ingen tvivl om, at de trusler vil blive anmeldt. Vi er desværre ude for det ret ofte, så vi har en fast procedure for, hvordan det tackles. Det går videre til Politiets Efterretningstjeneste, som jeg er overbevist allerede har styr på de her trusler, siger Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkeparti har anmeldt truslerne til Københavns Politi, der nu er i gang med at efterforske sagen.
 

Pia er en luder

I flere indlæg i gruppen, der har navnet ´Fuck Pia Kjærsgaard´, er der opbakning til planerne om at slå Pia Kjærsgaard ihjel og adskillige perfide ord flyver gennem debatten på Facebook-siden, der har over 1.500 medlemmer.

Pia Kjærsgaard fornemmer, at Facebook og andre internetmedier har gjort det lettere at true politikere.

- Truslerne bliver grovere og grovere, og det er som om, at det er acceptabelt at skrive og mene den slags om mig. Alt det her med bl.a. Facebook har gjort, at hadet hos mange ryger direkte ud mellem tasterne.Men når selv mine kolleger på Christiansborg ivrigt forsøger at dæmonisere mig med diverse hadefulde udtalelser, så bliver det selvforstærkende, så folk tror, det er okay at skrive sådan noget, siger Pia Kjærsgaard.

I fængsel for at true

Pia Kjærsgaard er tidligere blevet truet på livet. I februar anholdt Københavns Politi fem personer med indvandrerbaggrund på Nørrebro for dødstrusler mod den erfarne politiker, og i 2002 trak Pia Kjærsgaard en peberspray for at skræmme en pågående kvinde væk på gaden i København. Truslerne har medført, at Pia Kjærsgaard døgnet rundt har beskyttelse af vagter fra Politiets Efterretningstjeneste.

Og det danske retssystem har tidligere slået fast, at dødstrusler mod offentlige personer tages seriøst. I april 2006 gik Julius Børgesen ind på et netforum, hvor han udgav sig for at være venstreorienteret og indkasserede otte måneders fængsel for at true flere ministre på livet

- Måske skulle man genoptage succesen med at brandbombe ministres privatboliger igen, skrev Børgesen med skjult henvisning til brandattentatet mod tidligere integrationsminister Rikke Hvilhøjs privatbolig i Greve.

En borger fra Halsnæs Kommune i Vestsjælland fik tidligere i år en dom på ti dages betinget fængsel for flere dødstrusler mod en kvindelig sagsbehandler fra Halsnæs Kommune, hvor personen på Facebook bl.a. havde skrevet, at den kvindelig sagsbehandler skal dø. Ingen har endnu anmeldt truslerne mod Pia Kjærsgaard til politiet, men flere bloggere på bl.a. Uriasposten skriver, at de overvejer at gøre det.