Selvom Dansk Folkeparti kan fejre 20 års fødselsdag, er alt ikke lutter lagkage i Danmarks næststørste parti.

Den tidligere formand i partiet og nuværende formand for folketinget Pia kjærsgaard, langer nemlig hårdt ud efter sin mangeårige partifælle Mogens Camre og advarer om, at tålmodigheden med ham er opbrugt.

»Mit indtryk er, nu sidder jeg ikke i ledelsen, at han ikke skal gøre det igen. Så er han ikke længere medlem af Dansk Folkeparti,« siger Pia Kjærsgaard i dokumentar om Dansk Folkeparti, som DR 1 sendte mandag aften.

Advarslen kommer i kølvandet på en sag om brud på racismeparagraffen, hvor Mogens Camre i sommers blev idømt ti dagbøder for at have udtryk sig racistisk på det sociale medie Twitter. Camre nægtede sig skyldig og ankede efterfølgende dommen, og han er ligeledes uforstående overfor kritikken fra sin tidligere partiformand.

»Det er en besynderlig trussel. Hvis Pia Kjærsgaard føler behov for at eksludere mig, så må hun jo bare gøre det,« fortæller Mogens Camre til DR, og henviser til at dommen er blevet anket til landsretten, samtidig med at Pia Kjærsgaard selv har fået kritik for tidligere udtalelser.

Ifølge DR, vil Pia Kjærsgaards kritik ikke få Camre til at overveje sit medlemskab af partiet, mens snarere til at undre sig over den vej, som partiet bevæger sig hen.

På trods af den kolde luft mellem de årelange partifæller, ønsker Mogens Camre dog ikke at give igen og skyde med skarpt efter sin tidligere formand.

»Man har en vedtagelse internt i partiet om ikke at tale nedsættende om andre partimedlemmer. Derfor siger jeg ikke noget nedsættende om nogen,« siger Mogens Camre ifølge DR.