De to kvinder, der formummet i niqab besøgte Folketinget i januar, og talte med flere politkere, blev ikke tjekket, da de kom ind, og ingen bad om at dokumentere hvem, de var, eller fjerne sløret, så man kan se deres ansigt.

Det oplyser Folketingets formand Pia Kjærsgaard til BT, og hun vil nu sikre sig, at det ikke kan ske igen.

»Der er jo et maskeringsforbud på vej, og det vil løse problemet. Men indtil da vil jeg sørge for, at man bliver gennemlyst, og at man skal aflægge den der niqab nede i vagten, hvis man ankommer til Christiansborg iført sådan en,« siger Pia Kjærsgaard.

»Det er jo absurd, at de bare har fået lov at komme ind som gæster til folketingsmedlemmer, og derfor ikke er blevet tjekket,« siger hun.

De to kvinder, der var klædt i den muslimske kædedragt niqab, hvor kun øjnene kan ses, besøgte folketingsmedlemmerne Mattias Tesfaye (S), Mette Gjerskov (S), Johanne Schmidt-Nielsen (Enh.) og Josephine Fock (Alt.), og de fire politikere fik taget fotos med en eller flere niqabklædte kvinder og lagde dem på Faebook.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) kaldte i BT Søndag »vanvittigt« og »skørt«, at de fire politikere lod sig fotografere sammen med niqabklædte kvinder.

»Det er fuldstændig vanvittigt. Hvis kvinder fra Iran så det, ville de blive rasende,« sagde Merete Riisager.

Pia Kjærsgaard synes også, det er vanvittigt, men mere pga. siikkerheden.

»Vi er netop ved at terrorsikre Christiansborg for millioner af kroner, fordi parlamenter er yderst udsat, og så lader man bare tildækkede personer komme ind uden at undersøge dem. De kunne have skjult noget under gevandterne. Ja, det kunne for den sags skyld have været mænd,« siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard har fået en del henvendelser fra bekymrede borgere, derikke kan forstå, at man kan lukkes ind på Christiansborg i den beklædning.

Enhedslistens udlændingeordfører Johanne Schmidt-Nielsen skriver til BT.

»Jeg ved ikke, hvad Folketinget bad dem om, da de ankom.«

Alternativets Josephine Fock siger:

»Det er korrekt at de kom ind som mine gæster uden at blive tjekket, hvilket gælder for alle andre private gæster. Jeg gik selv ud og hentede dem, hvor de præsenterede sig for mig. Fremadrettet skal mennesker med dækkende hovedbeklædning ind af besøgsindgangen,« siger Josephine Fock.

BT prøver at få en kommentar fra en af de kvinder,der besøgte Folketinget iført niqab.