Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Regeringen har selv været skyld i, at asylsystemet er brudt sammen, så det er på høje tid, der sker et eller andet.«

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis integrationsordfører, Pia Kjærsgaard, efter integrationsminister Mattias Tesfay onsdag har erkendt, at asylsystemet er brudt sammen.

Tesfaye har videre slået fast, at han har indkaldt de andre partier fra Folketinget til et møde om Danmarks planer om at oprette et nyt modtagecenter i Rwanda i Afrika.

Pia Kjærsgaard er da også blevet indkaldt til mødet med ministeren.

»Asylsystemet er brudt sammen. Siden 2014 er mere end 22.000 mennesker omkommet på vej over Middelhavet mod Europa. Og omkring halvdelen af dem, der når frem, har i sidste ende ikke behov for beskyttelse,« siger integrationsminister Mattias Tesfaye til B.T. .(Photo by François WALSCHAERTS / AFP). (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/Ritzau Scanpix)
»Asylsystemet er brudt sammen. Siden 2014 er mere end 22.000 mennesker omkommet på vej over Middelhavet mod Europa. Og omkring halvdelen af dem, der når frem, har i sidste ende ikke behov for beskyttelse,« siger integrationsminister Mattias Tesfaye til B.T. .(Photo by François WALSCHAERTS / AFP). (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/Ritzau Scanpix) Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS
Vis mere

»Det er først 28. april, og det undrer mig lidt. Hvorfor indkalder han os ikke i ugen efter påske? Men okay, nu må vi høre, hvad han har at fortælle os,« siger hun.

Men Pia Kjærsgaard, er det ikke godt, at der sker noget fra regeringens side nu?

»Jo, hvis der endelig sker noget, er det rigtig godt. Men jeg er spændt på betingelserne, for vi får det jo ikke gratis. Men uanset hvad, er det jo godt, hvis der er en løsning på vej.«

Men det er jo nærmest sådan, at du roser regeringen...

»Indtil videre, ja, men jeg har været så mange år i politik, at jeg holder lidt tilbage med rosen, til jeg har hørt, hvad der reelt er på vej,« siger hun.

Planen om modtagecenter i udlandet har længe været på vej.

Det var allerede i 2018, at statsminister Mette Frederiksen for første gang introducerede ideen om at lave modtagelejre uden for Europa, hvor asylansøgere kan være, mens deres sag bliver behandlet.

Efter hun blev statsminister, var der i en periode ikke meget nyt om planerne, inden det pludselig kom frem, at flere ministre havde været i Rwanda.

Andre læser også