Strengere straffe og et dyrepoliti. Midt i valgkampen til Folketinget er Dansk Folkeparti kommet med et nyt udspil om dyrevelfærd.

BT har mødt værdiordfører Pia Kjærsgaard ved partiets gadekampagne i Taastrup til en snak om det nye udspil fra partiet.

Udspillet består af fem punkter:

  • Dyrepoliti

Dansk Folkeparti har ønsket et dyrepoliti siden 2007, da det første gang blev foreslået. Partiet fremhæver, at der i Holland blev indført et dyrepoliti i 2011 med en plan om at have 500 politifolk i 2015 til at arbejde specifikt med sager vedrørende dyremishandling.

»Vi ved udmærket godt, at det kommer til at koste flere penge, men vi synes det er prisen værd,« siger Pia Kjærsgaard.

Betjentene skal komme fra det almindelige politi, men skal specialuddannes. Der skal ikke skæres på andre afdelinger, men tilføres flere midler til politiet for at løse opgaven, mener Pia Kjærsgaard.

  • Højere straf for dyremishandling

»Jeg synes, man skal i fængsel, siger Pia Kjærsgaard til spørgsmålet om, hvad der er en rimelig straf for dyremishandling. De bøder, der bliver givet i sager om dyremishandling er ifølge værdiordføreren 'latterlige'.

  • Automatisk fratagelse af muligheden for at holde dyr, når man bliver dømt for grov dyremishandling

Som loven er i dag vurderer domstolene om en borger skal fratages retten til at holde dyr i en sag om dyremishandling. Dansk Folkeparti ønsker, at alle der bliver dømt for grov dyremishandling mister den ret per automatik.

  • Sagsbehandlingstiderne i dyreværnssager skal bringes ned

Dansk Folkeparti vil have sagsbehandlingstiden ned i dyreværnssager. Partiet henviser til tal fra Justitsministeriet, der viser, at sagsbehandlingstiden er på 402 dage i gennemsnit.

  • Kommunal indberetningspligt i sager om dyremishandling

Dansk Folkeparti vil give medarbejdere, som er ansat i kommunen pligt til at anmelde dyremishandling, når de er på besøg hos borgere. Det er allerede tilfældet vedrørende eksempelvis børnemishandling - men ved dyremishandling gælder de kommunale arbejderes tavshedspligt.

Se hele interviewet i videoen.