Pia Kjærsgaard har i dag lagt blandt andet dette billede på Facebook.
Pia Kjærsgaard har i dag lagt blandt andet dette billede på Facebook. Foto: Privatfoto

Pia Kjærsgaard var i godt selskab da Mikkel Kessler knockoutede den nordirske WBA-verdensmester Brian Magee i Boxen i Herning. Hun hyggede sig på tilskuerrækkerne med Kesslers søster, den snart endnu mere berømte Linse Kessler.

Pia Kjærsgaard har de seneste dage været i medierne med kritik af den nye kulturminister Marianne Jelved fordi hun ikke havde planer om at se boksning. Og skal man tro Kjærsgaard, gik Jelved både glip af et brag af en kamp og af muligheden for at møde en række spændende personer - ikke mindst Linse Kessler.

- Et brag af en boksekamp i Herning. Fantastisk stemning, hvor den rigtige mand vandt. Stort tillykke til Mikkel Kessler, som nu igen kan kalde sig verdensmester. Det var en fantastisk aften i Boxen i Herning, hvor glade mennesker fra ind- og udland nød boksning og begejstring i verdensklasse. Jeg fik hilst på en masse søde mennesker. Blandt andre den talentfulde og danseglade bokser Patrick Nielsen, racerkører og Le Man-vinder Tom Kristensen og – naturligvis – Linse Kessler, som havde taget sin datter Stephanie og veninden Didde med til Herning, skriver Pia Kjærsgaard på Facebook.

Dansk Folkepartis værdiordfører har selv gjort boksning til en del af kulturdebatten, fordi den nye kulturminister Marianne Jelved har udtalt, at hun ikke bryder sig om boksning. Det fik Kjærsgaard til at kalde Jelved en snob.

- Vi havde en fantastisk hyggelig aften i Herning. Og selvfølgelig er boksning også kultur. Jeg har ikke spor imod finkultur og jeg er f.eks. selv en stor fan af opera. Men der skal også være plads til andre ting. Jeg synes, man skal favne bredt.

- Og hvad med fodbold? Har Marianne Jelved tænkt sig at se fodboldkampe? Jeg synes jo nok, at kulturministeren skal bakke de danske drenge op, siger Pia Kjærsgaard.

Hun har selv tidligere sagt, at hvis hun engang skulle være minister, ville hun gerne være kulturminister. Og det ville i hvert fald give en helt anden kulturel dagsorden, end den, Marianne Jelved har ridset op. Da TV2 spurgte Marianne Jelved, om hun hørte dansk musik derhjemme, nævnte hun Carl Nielsen.

- Jeg kan da også godt lide Carl Nielsen. Og f.eks Haydn. Men jeg kan også godt lide Queen og Dansktoppen, siger Pia Kjærsgaard.

Marianne Jelved sagde efter sin tiltrædelse i et interview med BT, at hun vil udfordre Pia Kjærsgaard på debatter om de danske værdier. Kjærsgaard svarede igen ved at udfordre Marianne Jelved til at diskutere, hvad der er kultur.

BT har tilbudt de to kamphaner at stille lokaler til rådighed, så de kan bokse om de danske værdier og om kulturlivet - fra den kongelige ballet til VM i boksning og fra Carl Nielsen til Richard Ragnvald. Og Pia Kjærsgaard er klar. Men Marianne Jelved har foreløbig meddelt, at hun ikke har tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.