Det er ikke kun beboerne i Egedalsvænge, der sandsynligvis er glade for udsigten til alligevel at få et juletræ. Pia Kjærsgaard (DF) er også begejstret.

- Det ser ud til Egedalsvænge i Kokkedal får deres juletræ. Hurra for det! jeg håber, virkelig det lykkes. Og så kan hadefulde ekstremister godt holde sig væk fra bebudede demonstrationer i morgen lørdag. Det gælder både Anti-Fascistisk Aktion og organisationen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) Lad være med at bruge lejligheden til et slagsmål med politiet. Ingen gider jer! Lad beboerne holde julefred uden jeres emsige indblanding.

Sådan skriver Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard på sin Facebookprofil fredag eftermiddag, efter det blev kendt, at der muligvis er ved at komme en løsning på den store juletræsstrid i bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal.

Bebyggelsen, der er blevet landskendt de seneste uger, efter at et muslimsk flertal i beboerforeningens bestyrelse besluttede at bryde foreningens tradition og droppe det årlige juletræ. Det har siden skabt en kæmpe debat blandt både borgere og politikere.

Trods flere appeller fra politikere og flere møder i bestyrelsen lykkedes det i første omgang ikke at får bestyrelsen til at ændre mening. Men i onsdags fik bestyrelsen en ny formand, og måske har det ændret på sagen.

Faktum er i hvert fald, at der fredag morgen stod et juletræ uden for ejendomskontoret.

- Jeg har fået at vide, at der simpelthen stå et juletræ udenfor ejendomskontroet nu. Så det vil jeg tage op og se på, siger Steffen Morild, der er formand for boligforeningen 3B, der administrer boligerne i Egedalsvænge.

Han ved dog ikke, hvor juletræet kommer fra.

- Men jeg går ud fra, at det er meget omdiskuterede juletræ, siger han.

3B håber, at juletræet kan blive opsat fredag aften eller lørdag. Og det skal bare gå efter planen, mener Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard.

- Og så kan hadefulde ekstremister godt holde sig væk fra bebudede demonstrationer i morgen lørdag. Det gælder både Anti-Fascistisk Aktion og organisationen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) Lad være med at bruge lejligheden til et slagsmål med politiet. Ingen gider jer! Lad beboerne holde julefred uden jeres emsige indblanding, lyder det fra den tidligere frontkvinde fra Dansk Folkeparti, der aldrig har lagt skjul på, at hun er storfan af danske traditioner.

Anti-Fascistisk Aktion og organisationen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) oplyser fredag eftermiddag, at man aflyser den bebudede juletræsdemonstration lørdag:

- Det forlyder nu, at juletræet kommer op imorgen i Egedalsvænge i Kokkedal. SIAD aflyser derfor demonstrationen imorgen, af hensyn til de folk der kommer langvejs fra bl.a. Bornholm, Skagen og Sønderjylland for vi må stole på hvad aviserne og TV2 nyhederne siger, da vi ikke ønsker nogen til at rejse forgæves. Skulle der imod hvad medierne siger ikke blive et juletræ sætter vi en ny dato for en demonstration.
Men hvis juletræet imod al forventning ikke kommer op, sætter SIAD øjeblikkeligt en ny dato for demonstration for julen i Kokkedal, skriver foreningen i en pressemeddelelse.