Lyt til artiklen
Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard vil have den kriminelle lavalder sænket til 12 år. Det sker efter Naser Khaders datter i weekenden angiveligt blev overfaldet af to 14-årige piger, der til daglig bor på en institution. Det skriver hun på sin blog på tv2.dk.

Hun mener ikke, unge under den kriminelle lavalder på 15 år, modtager tilstrækkelig straf, når de begår kriminalitet. Blandt andet er det ikke muligt for pædagogiske institutioner, hvor de unge bliver anbragt, at nægte dem at forlade institutionen.

Men det vil Pia Kjærsgaard lave om på ved at ændre den kriminelle lavalder til 12 år. Hun pointerer, at hun ikke mener, de unge skal i rigtige fængsler. Hun vil derimod placere dem på lukkede institutioner. 
 
- De unge kriminelle skal naturligvis mærke, at det har en konsekvens at begå kriminalitet, og det må være ethvert samfunds ret at beskytte sine borgere mod denne kriminalitet. Det betyder som udgangspunkt, at kriminelle unge skal være anbragt i lukkede institutioner, og at udgang kun skal tillades, hvis den unge har vist sig berettiget til tilliden. Og så skal den kriminelle lavalder sænkes. Til 12 år, skriver hun i et blogindlæg på tv2.dk


Naser Khaders datter blev lørdag overfaldet på en legeplads i Ørestaden på Amager i København. Ifølge Naser Khader modtog hans datter slag og spark, inden to piger truede hans datter til at udlevere sin mobiltelefon, som de to piger senere forsøgte at sælge på Facebook.

Pigernes institution MultifunC har undskyldt, at Khaders datter blev overfaldt. Men samtidig forklarede instituionen, at de ikke har mulighed for at låse børnene inde. Det vil Pia Kjærsgaard nu ændre ved at sænke den kriminelle lavalder til 12 år, så helt unge børn kan placeres på lukkede institutioner.

Den nuværende regering ændrede den kriminelle lavalder fra 14 år til 15 år, som VK-regeringen ellers havde sænket fra 15 år til 14 år.