Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, er stærkt utilfreds med, at rigtig mange politikere bruger deres tid på Twitter og Facebook, mens de sidder i folketingssalen. Pia Kjærsgaard mener, at respekten fra politikerne er væk i forhold til landets vigtigste talerstol.

På rigtig mange danske skoler har man taget beslutningen om, at smartphones og mobiltelefoner er noget, man lægger væk, når læreren er på og timen i gang. Men i landets folketing er der fri leg, når det kommer til at være på smartphone, sociale medier som Twitter, Instagram og Facebook, også selvom der finder en vigtig debat sted.

Og det er Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, rigtig godt træt af. Hun mener, at den megen brug af mobilen under vigtige debatter er udtryk for mangel på respekt for Folketingets talerstol. Det siger hun i mandagens BT:

»Respekten for Folketingets talerstol skal tilbage. Det er rigets fornemste talerstol. Alt, hvad der bliver sagt her, skrives ned i referater og gemmes for eftertiden. Talerne er ikke ligegyldige. Og alligevel er det som om, at det er gået i glemmebogen«, siger Pia Kjærsgaard, der specielt har lagt mærke til brugen af smartphones var voldsom i forbindelse med Folketingets åbning.

»Folketingets åbning er en helt speciel dag. Det er en festdag, hvor kongehuset kommer, og hvor statsministeren giver sin åbningsredegørelse. Og så sidder man og tweeter. Det er ikke god stil«, siger Pia Kjærsgaard til BT.

Hvis man går tilbage i tiden på Twitter og Facebook, så kan man også se, at rigtig mange politikere brugte deres smartphones til at kommunikere på de sociale medier under Folketingets åbning tidligere på efteråret.

Her blev påstande, som blev fremsat på Tingets talerstol, debatteret, men også andre ting blev tweetet og lagt op på Facebook.