Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard Foto: Torkil Adsersen

TV2s sendevogn blev søndag formiddag angrebet af 25 maskerede unge i Egedalsvænge i Kokkedal.

TV2s journalister var ude og dække den såkaldte juletræssag, hvor beboerbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal, havde nedstemt det traditionelle juletræ for områdets beboere.

Egedalsvænge får alligevel et juletræ

Politiet kritiserede efterfølgende TV2 for at være kørt ind i bebyggelsen. Til bt.dk sagde vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi:

- Man vælger at køre ind i et højspændt område. Man kan jo diskutere, om det er klogt, det vil jeg ikke gøre mig klog på. Jeg ville nok ikke have gjort det, sagde han.

Det fik efterfølgende TV2 til at svare igen og kalde det stærkt angribeligt, at politiet klandrede dem for at dække en demokratisk underskriftsindsamling. Og nu blander også Dansk Folkeparti sig i sagen.

Egedalsvænge får alligevel et juletræ


Integrationsordfører Martin Henriksen peger på vigtigheden af at pressen kan arbejde frit uden at blive truet og chikaneret og på Facebook tordner Pia Kjærsgaard mod, hvad hun kalder en 'vattet' holdning hos politiet.

- Hvad er meningen, skriver hun og fortsætter:

- Da TV2 journalister ville udføre deres arbejde og sendte en sendevogn til Egedalsvænge i Kokkedal for at dække den famøse juletræssag, blev de mødt af bølleindvandrere, der smadrede sendevognen med brosten og blev jaget væk med trusler om tæsk. I en retsstat må man forvente at politiet står til rådighed for at beskytte borgerne, og at en fri presse skal kunne arbejde uhindret. Men vagtchefen for Nordsjællands Politi Dan Houtved, synes ikke, det er en god ide at køre ind i et højspændt område. Det ville han nok ikke selv have gjort, hvis han havde været journalist, forklarer han. Hvor er vi henne?

Pia Kjærsgaard mener, at sagen er så problematisk, at hun nu vil have justitsministeren til at forholde sig til politiets udtalelser.

pia

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.