DF's formand, Pia Kjærsgaard, finder det komisk, at det ifølge hjemmeværnsleder ikke er DF's skyld, at han nu forbyder tørklæder på uniformsklædte.

"En tragikomisk opvisning i værdipolitik."

Under den overskrift går Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, nu i sit elektroniske ugebrev i rette med Hjemmeværnets ledelse, som hun både kalder "komisk" og "pinlig" i sagen om et muslimsk hjemmeværnsmedlem, der indtil søndag var velkommen med tørklæde i værnet.

Indtil søndag eftermiddag havde Hjemmeværnet således på sin hjemmeside en artikel om den muslimske Maria Mawla og hendes tørklæde, hvor informationschef Jeanette Serritzslev ifølge Pia Kjærsgaard "hviner af fryd" over særbehandling af muslimer.

Artiklen blev dog hurtigt fjernet fra hjemmesiden, efter at DF havde udsendt en pressemeddelelse, hvor partiet kaldte tørklæder uforeneligt med hjemmeværnsuniformen. Kort efter lød det så pludseligt fra kommitteret for Hjemmeværnet Ulrik Kragh, at den kvindelige muslim må tage tørklædet af, hvis hun fortsat vil gå i hjemmeværnets uniform.

"Dansk Folkeparti sendte straks pressemeddelelse om sagen - og vips, så forsvandt artiklen om Maria Mawla og hendes tørklæde fra hjemmesiden," gengiver Pia Kjærsgaard sarkastisk søndagens begivenheder og langer desuden ud efter Ulrik Kragh, der tidligere har siddet i Folketinget for Venstre.

Ifølge Kjærsgaard er det pinligt, at Ulrik Kragh ikke tidligere har bandlyst tørklæder, og hun ironiserer desuden over, at Ulrik Kragh senere har forklaret, at hans beslutning om at forbyde tørklædet ikke har noget at gøre med Dansk Folkepartis pressemeddelelse.

"Den kommitterede for Hjemmeværnet, Ulrik Kragh, hævdede endda på komisk vis, at beslutningen intet havde med Dansk Folkepartis mellemkomst at gøre. Mon dog," lyder det fra Pia Kjærsgaard.

/ritzau/