Ligegyldigt om den næste statsminister hedder Helle eller Lars er Pia Kjærsgaard klar til at samarbejde. Også selv om hun stadig foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

- Det handler ikke om, hvem jeg samarbejder med – men om hvad. Men med en rød regering vil det blive en mere fri rolle. Jeg er helt sikkert på, at Helle Thorning også vil tænke på mig. Hvad med udlændingepolitikken, hvad med socialpolitiken – vi repræsenterer jo stadig 13-14 procent af vælgerne, siger Pia Kjærsgaard i et interview med B.T.

- Jeg er en ægte socialdemokrat. Jeg er simpelthen så social indigneret. Nu bliver de nok sure, siger Pia Kjærsgaard til B.T., der dog stadig støtter Lars Løkke Rasmussen (V).Hun er sikker på, at alt bliver anderledes efter valget.

- Får vi en S-SF regering, er vi ikke en del af det parlamentariske grundlag. Og hvis det stadig er Løkke, så tyder meget på, at vi også skal samarbejde med Liberal Alliance.

Du er 64 og har været i politik i 28 år. Det er din 13. valgkamp - er det den sidste?


- Der er en ny dag i morgen er mit princip. Jeg er i god form fysisk og psykisk – og så må vi se om fire år, om jeg har energien og lysten. Men det tror jeg da, at jeg har, siger hun. 

Tror du, at en S-SF-regering vil kunne samarbejde med DF? 

Er DF i virkeligheden et socialdemokratisk parti?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragti B.T. tirsdag. 

Læs hele interviewet i B.T. mandag.