Pia Christmas-Møller er tilbage hos De Konservative. Ved valget stiller hun op for partiet i København.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller stiller igen op til Folketinget for De Konservative. Hun kandiderer for De Konservative ved folketingsvalget i Københavns Storkreds.

Det er den konservative Østerbrokreds, som onsdag opstillede Pia Christmas-Møller, oplyser lokalformanden Henrik Schanbourn.

- Vi spurgte, om hun var interesseret. Pia er noget af det mest Konservative, der findes. Hun har det nærmest i generne i familien. Mange i partiet og folketingsgruppen er glade for, at hun igen er tilbage på banen, siger han.

Hun har overtaget kredsen fra Helle Sjelle, som er skiftet til Helge Adam-Møllers kreds i Sydsjælland.

Pia Christmas-Møller bydes velkommen tilbage af partifællen Rasmus Jarlov, som også opstiller i Københavns Storkreds.

- Jeg kender hende ikke så godt fra de år, jeg har siddet i Folketinget. Men jeg tror, at det vil styrke holdet i København, og det vil øge vores chancer for at få to mandater i Københavns Storkreds, siger han.

Kulturminister Per Stig Møller ventes selvskrevet til storkredsens første mandat. Jarlov og Pia Christmas-Møller kæmper om et eventuelt mandat nummer to, der dog er meget usikkert.

Så sent som i juni afviste gruppeformanden Tom Behnke ellers, at Pia Christmas Møller kunne komme tilbage i gruppen inden folketingsvalget.

- Det skal ikke kunne lade sig gøre at hoppe ud og ind af gruppen efter forgodtbefindende, sagde han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det vil Henrik Schanbourn ikke kommentere.

I 2007 gik Pia Christmas-Møller solo som løsgænger i Folketinget, fordi hun ikke fik særlige politiske poster trods lang tro tjeneste hos De Konservative.

Året efter truede De Konservatives leder Bendt Bendtsen med at ekskludere hende. Hun gik selv, selv om eksklusionen blev afvist af Københavns lokalformand Svend Bergstein.

/ritzau/