ARKIVFOTO 2010 af Tidligere departementschef Peter Loft- - Se RB 8/11 2012 11.39. Lisbeth Rasmussen blev overrasket over, at Erling Andersen viderebragte rygtet om Steven Kinnocks homo/biseksualitet videre til Peter Loft og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen.(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2012)
ARKIVFOTO 2010 af Tidligere departementschef Peter Loft- - Se RB 8/11 2012 11.39. Lisbeth Rasmussen blev overrasket over, at Erling Andersen viderebragte rygtet om Steven Kinnocks homo/biseksualitet videre til Peter Loft og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen.(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2012) Foto: Linda Kastrup

Skatteministeriets departementschef Peter Loft blev for en stund til Peter Paf, da han i slutfasen af Helle Thornings skattesag mødtes med de principfaste chefer i Skat København i september 2010.

Det fortalte regionens skattedirektør Lisbeth Rasmussen, da hun i går var gennem en langvarig afhøring i Skattesagskommissionen i Søborg nord for København.

På intet tidspunkt forekom hun usikker i vidneskranken, men fremstod tværtimod yderst kompetent i de skattetekniske vurderinger.

Departementschef Loft havde en række møder med Skat København, der stod for den egentlige sagsbehandling af den meget omtalte sag om Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatteforhold.

Her fornemmede sagsbehandlerne ifølge skattedirektøren i stigende grad, at ministeriet forsøgte at blande sig og tilsyneladende var 'presset et andet sted fra, hvor man gerne ville have en anden afgørelse'.

På mødet mandag 13. september 2010 var skattesagen ganske tæt på at kunne afgøres. Skat København mente ikke, at Stephen Kinnock var skattepligtig, og man snakkede på mødet meget om, hvordan reaktionerne ville blive i pressen. Afgørelsen kunne formentlig være klar til tirsdag eller onsdag, men departementschef Peter Loft ville ikke have, at sagen blev afgjort, før han torsdag var tilbage fra en tjenesterejse til Tyrkiet.

Det fik direktør i Skat København, Erling Andersen, til direkte at bruge det stærke udtryk 'magtfordrejning' overfor departementschefen.

- Tålmodigheden var lidt ved at briste. Peter blev lidt ... paf, og sagde, at det ikke var meningen. Han forklarede, at han gerne ville være hjemme, når sagen skulle afgøres. Både af hensyn til pressen og ministeren, forklarede Lisbeth Rasmussen.

På samme møde afviste sagsbehandlerne fra Skat København også Peter Lofts forsøg på at få en passage med i skatteafgørelsen, som de opfattede som en henvisning til Stephen Kinnocks seksuelle orientering. Det fandt de fuldstændig irrelevant i forhold til afgørelsen.

Afhøringen af Lisbeth Rasmussen fortsætter på onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.