De berømte ben på forsiden af bestselleren 'Den hemmelige socialdemokrat' tilhører i virkeligheden slet ikke en socialdemokrat, men en Venstre-mand.

Det afslørede Weekendavisen forleden mere eller mindre utilsigtet, da avisen som det første medie offentliggjorde hele den meget omtalte billedstrimmel fra Folketingets åbne elevator, paternosteren, hvor man ser et par herreben i blå jeans forsvinde op i elevatoren. Siden bogen udkom i januar, har flere end 30.000 købere formentlig gættet på, om det kunne være forfatteren, som man ser på forsiden, og naturligvis hvem han er.Nu viser det sig, at det er Venstres Karsten Lauritzen, der lægger ben til forsiden.

Karsten, man siger at fodboldstjerner har berømte ben. Men det har du også. Ved du hvad jeg sigter til?


- Ja, jo, det er rigtig nok. Det er mine ben man ser på bogens forside, siger Karsten Lauritzen.

Hvad siger du til at lægge ben til socialdemokratiske afsløringer?


- Det må jeg jo tage med. Jeg blev først opmærksom på det for et par uger siden. Faktisk må forlaget slet ikke bruge billedet på denne måde til kommercielle formål. Brugen er begrænset til redaktionelle formål, siger Karsten Lauritzen.
 
Hvad vil du gøre ved det?


- Jeg synes forlaget eller forfatteren skulle sende et par flasker rødvin. Men kan du så gætte, hvem der lægger ben til fotoet på bogens bagside, spørger Karsten Lauritzen.

Nej, fortæl!

- De to billedserier blev taget i forbindelse med valgkampen i 2011, og det er jeg og min partifælle, der har betalt fotografen, forklarer Karsten Lauritsen.

Inden vi afslører navnet, vil vi lige give læseren en chance for at gætte med. Her er bogens bagside:


De kvindelige ben på den kontroversielle bog 'Den hemmelige socialdemokrat' er rent faktisk Venstres Sophie Løhdes ben.
De kvindelige ben på den kontroversielle bog 'Den hemmelige socialdemokrat' er rent faktisk Venstres Sophie Løhdes ben. Foto: Esben Zøllner
Vis mere


Mange har formentlig troet, at benene i de grå bukser tilhører en mand. Intet kan være mere forkert. Det er nemlig Venstres Sophie Løhde, man ser på bagsiden af 'Den hemmelige socialdemokrat'.

- Det var Sophie, der kom hen til mig og gjorde mig opmærksom på, at jeg var på forsiden af bogen. Hun siger: 'Er du godt klar over, at det er vores ben?' Det havde jeg slet ikke spekuleret over. Men da jeg så bogen igen, kunne jeg godt se at det passede. Sophie og jeg fik taget billederne til vores valgkamp i 2011, så vi kunne dele udgiften til fotografen, siger Karsten Lauritzen.

Hvad var ideen med paternosteren?

- Det var bare for sjov. Der er gemt et lille legebarn inde i mig, siger Karsten Lauritzen.