Lyt til artiklen

Pernille Vermund stopper som formand for Nye Borgerlige.

Det skriver Pernille Vermund selv i et blogindlæg på Nye Borgerliges hjemmeside.

»Det politiske hjem har vi med Nye Borgerlige skabt. Den stemme har vi givet danskerne. Det lys har vi tændt. Og nu skal flammen bæres videre.«

»Jeg har derfor meddelt vores medlemmer, vores folketingsgruppe og vores dygtige ansatte, at dette bliver min sidste periode i Folketinget – og at jeg allerede nu vil anbefale Nye Borgerliges medlemmer at vælge den formand, der skal føre partiet videre frem i den valgperiode, der nu for alvor går i gang.«

Hun meddeler, at hun er formand frem til partiets årsmøde eller ekstraordinære årsmøde, hvis Hovedbestyrelsen beslutter at indkalde til et sådant.

»Jeg stopper ikke nu. Jeg har meddelt gruppen, at det her bliver min sidste valgperiode. Jeg skal tage stilling til, hvordan partiet kommer bedst videre,« siger hun kort efter til TV 2 News.

I den kommende periode vil hun bruge tid på at rejse rundt i landet for at mødes med Nye Borgerliges medlemmer.

Vermund er ikke den eneste fremtrædende politiker i Nye Borgerlige, som har forladt skuden.

Mette Thiesen meldte sig ud af partiet og blev løsgænger i november. Det skrev hun i et opslag på Facebook.

'Lige nu har jeg brug for at tage noget tid med min familie og finde ro i, at jeg har truffet beslutningen om ikke længere at være medlem af Nye Borgerlige og dermed fra dags dato er løsgænger i Folketinget,' skrev hun i opslaget.

Thiesens udmelding kom, efter at Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, sendte et nyhedsbrev ud til Nye Borgerliges medlemmer, hvor hun på flere måder tager kraftigt afstand fra Mette Thiesen i sagen om Thiesens kæreste, der overfaldt en ansat i Nye Borgerlige ved partiets valgfest.