Enhedslistens komet og afløser for Johanne Schmidt-Nielsen som spidskandidat ved næste folketingsvalg Pernille Skipper er i al hemmelighed blever gift med sin DR-kæreste.

Det bekræfter hun gennem Enhedslistens pressetjeneste over for BT.

»Enhedslistens pressetjeneste kan bekræfte, at hun er blevet viet med sin kæreste ved en privat begivenhed sidste år,« lyder det fra partiets kontor på Christiansborg.

Pernille Skipper har gennem tre år dannet par med DR-journalisten Oliver Routhe Skov, som hun mødte, da han virkede som journalist på Christiansborg. Senere blev han korrespondent i USA, men er flyttet tilbage til Danmark i sommer.

Dengang udtalte politikeren til BT.

»Jeg glæder mig til, at han kommer hjem, og at det kommer til at passe med hans arbejde, det er jo bare fedt.«

Parret er flyttet sammen, da Oliver Routhe Skov vendte tilbage, og de har gået med ringene et stykke tid, men parret ønsker ikke at komme med en kommentar om, hvor og hvornår vielsen fandt sted, da de anser det som et privat anliggende.

De har gået ret stille med deres forhold, men i weekenden mødte de op på den røde løber sammen til premieren på filmen 'Der kommer en dag.' Her fik de taget et billede, hvor de begge havde ringe på, og det fik ugebladet Her&Nu til at spekulere i, om de mon var blevet gift.

Oliver Routhe Skov dækker nu hovedsaligt det amerikanske præsidentvalg fra DR-byen i København, men tager også indimellem ud som korrespondent. Han har tidligere udtalt til BT, at han glædede sig til at komme hjem til Pernille Skipper.

»Jeg glæder mig til at se min familie og venner noget mere. Når man er korrespondent ser man næsten aldrig sin familie. Jeg synes, det er hårdt at have kæreste og familie på den ene side af Atlanten samtidig med, at man bor og arbejder på den anden side,« sagde han.

Pernille Skipper kom i Folketinget ved valget i 2011. Siden har hun fungeret som partiets retsordfører og spillede en væsentlig rolle, da justitsminister Morten Bødskov (S) måtte trække sig for at have talt usandt over for Folketinget i den såkaldte Christianiasag.