Lyt til artiklen

SF er i krise, og det skyldes blandt andet topstyring og for lidt overskud til at pleje partiet, mener tidligere folketingsmedlem for SF Pernille Frahm.

For meget topstyring og for lidt retning på SF-projektet. Det er ifølge tidligere folketingsmedlem for SF Pernille Frahm problemet med det kriseramte regeringsparti.

- Ballade og intern debat virker skadeligt, men når situationen er, som den er nu, så tror jeg, at det er nødvendigt at rejse debatten for at få hul igennem til toppen af SF, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er en kronik fra den tidligere SF-gruppeformand Aage Frandsen i dagens Politiken, som får Pernille Frahm til at reagere.

I kronikken udtrykker Aage Frandsen skuffelse over SFs formåen som regeringsparti og skriver blandt andet, at det eneste synlige solostempel på regeringsgrundlaget var den betalingsring, som for længst er blevet droppet.

Pernille Frahm beskriver kronikken som en »samlet og tilbundsgående analyse« af SFs krisesituation. Særligt topstyringen i partiet er et problem, mener Frahm.

- Der er for få, der bestemmer den politiske linje og for få, der bliver inddraget i udarbejdelsen af politikken, siger hun.

Aage Frandsen skriver desuden, at den overbebyrdede partiformand Villy Søvndal aldrig burde være blevet udenrigsminister. Selv om det er en person-diskussion, som Pernille Frahm ikke ønsker at gå ind i, siger hun:

- Jeg kan godt se, at SF mangler en ledelse, som har mere overskud til også at være selve partiets ledelse, men jeg vil ikke ind på navne og personer. Det er politikken, der er vigtig, understreger hun.

Spørgsmål: Puster du ikke bare mere til krise-ilden i SF med disse udtalelser?

- Uroen i SF er et resultat af, at partiet er i krise - og det er en krise, som ikke er opstået på grund af intern kritik eller uro. Man skal ikke sætte hesten bag vognen.

Spørgsmål: Hvad håber du på at opnå med kritikken?

- At SF kan finde sammen og trække på flere kræfter til at definere den politiske linje og til at finde ud af, hvilken rolle partiet skal spille.

Pernille Frahm understreger, at der lokalt sker en masse gode ting i SF, men at landspolitikken halter gevaldigt.

- Det viser, at der er masser talenter og kræfter med erfaring og viden rundt om i landet, som vil partiet det godt.