Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Forfatter Asger Stig Møller er død.

Udenrigsminister Per Stig Møllers søn, Asger er død. Han blev kun 44 år.

Forfatteren blev i går fundet død i sin lejlighed på Nørrebro.

DEBAT: ER DER BRUG FOR EN MINISTERROKADE NU?

Per Stig Møller var meget bevæget, da han mødte op i sønnens lejlighed i går formiddag, skriver Ekstra Bladet.

- Jeg er i dyb sorg over at miste min søn så tidligt. Derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, sagde han til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet er der ingen tegn på, at Asger Stig Møller har været udsat for en forbrydelse. Alt tyder derimod på, at dødsfaldet skyldes sygdom.

Asger Stig Møller levede et hårdt liv. Han har været militant bz’er, psykiatrisk patient og alkoholiker.

I modsætning til sin far, der altid har været meget diskret om sit privatliv, lagde Asger Stig Møller ikke låg på. I 2002 udgav han selvbiografien ’Patient 0’s tilståelser’, hvor han fortalte om både sin indlæggelse, sit alkoholforbrug og sin hang til prostituerede.

Per Stig Møller og hans søn havde ikke et nært forhold. Da Asger Stig Møller blev interviewet i forbindelse med sin bogudgivelse, var det fire-fem år siden de to sidst havde set hinanden.

Ifølge Ekstra Bladet, følte Asger Stig Møller, at han var blevet udstødt af sin familie, fordi han ikke passede ind. Alligevel elskede han sin far:

– Han gjorde nogle år af min barndom til et eventyr. Han var mit idol, da jeg var dreng. Når han sad og læste og stregede ud, stregede jeg ud i mine drengebøger for at efterligne ham, sagde Asger Stig Møller i interviewet.

Andre læser også