BT har tidligere kunnet fortælle, at Thomas Banke - på billedet - er blevet opfordret af  Venstres byrådsgruppe i Fredericia til at stoppe sit forbrug af morfin.
BT har tidligere kunnet fortælle, at Thomas Banke - på billedet - er blevet opfordret af  Venstres byrådsgruppe i Fredericia til at stoppe sit forbrug af morfin. Foto: Søren Bidstrup

Borgmesteren i Fredericia, Thomas Banke (V), har trykket på pauseknappen efter mediestorm og beskyldninger om stofmisbrug.

- Jeg har valgt at sygemelde mig pr. dags dato – i første omgang – for resten af december måned.

- Jeg har igennem de seneste måneder oplevet en meget intens opmærksomhed omkring min person, og min gøren og laden. Det har, med de mange spørgsmål det har rejst, fungeret som et usædvanligt hårdt pres på mig selv, men endnu værre; også på min familie og mine nærmeste. Jeg er derfor nu kommet til den konklusion, at jeg er nødt til at trække stikket ud, skriver Banke, der tidligere har været i spidsen for Venstres Ungdom, på sin Facebook-side.

Det har været et par hektiske måneder for borgmesteren, der fyldte 31 år i december. I oktober friede han til sin kæreste, men starten på, hvad der ellers lignede et lykkeligt efterår, blev afbrudt af nogle tandlægebesøg.

Efter en række smertefulde tandoperationer mente flere af Thomas Bankes kolleger i byrådet, at han var blevet så glad for morfin, at det ligefrem tangerede til et misbrug, der påvirkede den unge borgmesters arbejde.

Et misbrug Thomas Banke indtil videre har afvist, og misbruget optræder da heller ikke som en direkte begrundelsen for Thomas Banke pludselige exit.

- Som mange af jer allerede ved, har jeg været igennem et meget omfattende tandbehandlingsforløb, og jeg har brug for ro til endegyldigt at få overstået dette. Det er svært at forene med borgmestergerningen, ikke mindst når varetagelse af denne samtidig har medført et ekstraordinært mediefokus på min person. Derfor har jeg pr. dags dato bedt kommunaldirektøren varetage de administrative ledelsesopgaver, skriver Banke på sin Facebook-side.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Banke, som tidligere har erkendt, at han i sine yngre dage har haft et stofmisbrug.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.