Folketingskandidat for Alternativet Anders Stjernholm, der også arbejder som komiker, har besluttet sig for at trække sig som kandidat for partiet.

Det oplyser han på sin facebook-profil, hvor han dog tilføjer, at han fortsætter med at være medlem.

'Beslutningen handler først og fremmest om karrieren. Jeg arbejder med idéer. Jeg udvikler dem, analyserer dem, promoverer og kritiserer dem - og endelig laver jeg nogle gange jokes om dem. Det arbejde vil jeg gerne fortsætte med i medielandskabet, og i så fald er det en fordel, at jeg ikke har et partibogstav ved mit navn,' skriver han blandt andet.

Men beslutningen er ikke udelukkende baseret på hans ønske om at holde politik ude af sin karriere, lyder det.

'Samtidig er der en række punkter, hvor Alternativet og jeg er gledet længere fra hinanden (ingen nævnt, ingen glemt), så for nu passer det mig også godt ikke at skulle stå på mål for det hele.'

Den 38-årige nu tidligere Alternativet-kandidat understreger dog, at han ikke er færdig med at ytre sig politisk, selvom han nu vælger at lægge sin energi og sit fokus et andet sted.

I samme ombæring udelukker han heller ikke muligheden for, at han dag vender tilbage til politik.

'Jeg er ikke færdig med at sige min mening om ting, og engang i fremtiden kan det være, at jeg får mod på et kandidatur igen,' skriver han.

Anders Stjernholm er komiker og tidligere formand for Ateistisk Selskab.
Anders Stjernholm er komiker og tidligere formand for Ateistisk Selskab. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Anders Stjernholm, der er uddannet journalist, offentliggjorde sit kandidatur tilbage i 2015, og han har da også betrådt Christiansborgs gange, da han i 2017 indtrådte som stedfortræder for folketingsmedlemmet Ulla Sandbæk.

Ved det seneste folketingsvalg stillede Anders Stjernholm op til en af de eftertragtede pladser, men han blev ikke valgt ind.

Og nu er det altså på tide at droppe den politiske karriere, men han slipper ikke Alternativet helt.

'Jeg forbliver medlem af partiet, da jeg stadig tror på den venlige revolution og nødvendigheden af den bæredygtige omstilling,' skriver han afsluttende i sit facebook-opslag.