Rettelse: Efter udgivelsen af denne artikel er BT blevet gjort opmærksom på fejl i beskrivelsen af bevægelsen Generation Identitær. Vi havde bl.a. skrevet »På deres egen hjemmeside slår Generation Identitær fast, at den vestlige kultur og identitet efter deres mening er alle andre overlegen.«. Det var en fejl, som nu er rettet til: »Bevægelsen mener ikke, at den vestlige kultur og identitet er alle andre overlegen.« Derudover har vi rettet i afsnittene om bevægelsens aktion i Middelhavet og tilføjet, at aktivister, som blev anholdt efter deres aktioner, efterfølgende blev renset for alle anklager. BT beklager fejlene.

'Det her er p... godt. Tak!!!'

Sådan skrev Nye Borgerliges formand Pernille Vermund, da hun mandag delte et opslag fra den indvandrerkritiske bevægelse 'Generation Identitær' på Facebook, hvor de viser, hvordan de begår hærværk mod en kampagne fra uddannelsesinstitutionen VUC Lyngby. Den højreorienterede ungdomsbevægelse plastrede 'Islamisering - din fremtid?' henover plakatens oprindelige tekst 'Uddannelse - din fremtid?', fordi kvinden på VUS's reklame bærer det muslimske tørklæde, hijab.

Det fik DR P3-journalisten Toke With til at spørge hende, om Nye Borgerlige støtter hærværk, hvortil Pernille Vermund først svarede 'Hærværk?'

Foto: Toke With/Twitter
Vis mere

Siden slettede hun dog opslaget.

»Det gjorde jeg, efter at Toke (With, red.) havde gjort mig opmærksom på, at det jo er hærværk. Hærkværk er ikke den rette vej. Kampen mod islamisering skal være demokratisk,« siger Pernille Vermund til BT.

Bør du som formand for Nye Borgerlige bakke op om hærværk, som jo er ulovligt?

»Nej, det skal jeg ikke. Det er også derfor jeg fjernede mit opslag. Men jeg forstår deres bevæggrund. Og jeg forstår deres frustration over, at en offentligt finansieret uddannelsesinstitution (VUC Lyngby, red.) reklamerer for islam, hvad de jo for mig at se gør, når de plastrer et islamisk symbol som hijab'en på en kampagne for unge menneskers fremtid. Det er en provokation uden lige.«

Men Pernille Vermund bakker stadig op om Generation Identitærs ulovlige aktion på bevægelsens egen Facebook-side.

'Tak til jer, I modige og fædrelandskærlige frihedskæmpere,' skriver Pernille Vermund i en kommentar til opslaget, som hun har givet et 'elsker'-like.

Og det står Nye Borgerliges formand ved.

»Jeg bakker dem op i deres arbejde. Enhver, der er parat til at kæmpe for vores frihed, vores kultur og vores værdier, vil jeg bakke op om. Når det drejer sig om en happening med hærværk, må det være en sag mellem dem og myndighederne. Men jeg bakker bestemt op om deres formål og ser de samme problemer, som de gør,« siger Pernille Vermund, som kalder aktionen 'relativt uskyldig'

»I min verden er der i højere grad tale om civil ulydighed end reelt hærværk.«

​Fortryder du, at du bakker dem op i en Facebook-tråd, som direkte relaterer sig til udøvelse af hærværk?

»Nej, det fortryder jeg ikke. Vi står over for en islamisering af vores samfund og nogle udfordringer, som folk er blinde overfor.«

Generation Identitær er en indvandrerkritisk ungdomsbevægelse, som er relativt ny her i Danmark. Bevægelsen kaldes også 'Højrefløjens Greenpeace', fordi de rettede en aktion mod NGO-skibe, som samler migranter op på Middelhavet og bringer dem til Europa, hvis migranternes både kommer i problemer under overfarten. Generation Identitær er af den opfattelse, at NGO'erne med deres ageren reelt set bidrager til menneskesmugling af migranter. Missionen var ikke rettet mod migranterne og Generation Identitær har ikke forhindret redningsaktioner på Middelhavet.

Derudover gør Generation Identitær sig især bemærket med aktivisme a la den, der gik ud over VUC Lyngbys reklame. Officielt er det en ikkevoldelig bevægelse, men i udlandet har nogle af Generation Identitærs aktioner udviklet sig voldeligt og ført til anholdelser af aktivister, skriver Information. Efterfølgende blev alle de anholdte renset for alle anklager.

På deres egen hjemmeside forklarer Generation Identitær, at masseindvandring efter deres opfattelse udvisker vores kultur og identitet. Derfor ønsker de, at ikke-vestlige migranter tilskyndes til at vende tilbage til deres lande eller andre steder udenfor Europa. Bevægelsen mener ikke, at den vestlige kultur og identitet er alle andre overlegen.

BT har kontaktet VUC Lyngby for at høre, om de vil politianmelde hærværket mod deres kampagne. De har endnu ikke svaret på vores henvendelse.

Du kan se Toke Withs Twitter-opslag og hele BT's interview med Pernille Vermund herunder:

Andre læser også