Flere af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia Kommune fastholder, at de ikke kan bakke op om borgmester Thomas Banke.
Flere af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia Kommune fastholder, at de ikke kan bakke op om borgmester Thomas Banke. Foto: Søren Bidstrup

Flertallet af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia Kommune fastholder, at de ikke kan bakke op om skandaleramt borgmester

Efter et møde med Fredericias sygemeldte borgmester, Thomas Banke (V), mandag, er der ikke kommet ro på blandt medlemmerne af Venstres byrådsgruppe. Fire af partiets seks byrådsmedlemmer holder fortsat fast i det mistillidsvotum, byrådet stillede til borgmesteren midt i december, efter det blev afsløret, at han blandt andet havde misbrugt kommunens kontokort og ikke havde orden i sine bilag.

Et enkelt Venstre-medlem, Pernelle Jensen, har efterfølgende skiftet mening og bakker nu op om borgmesteren, men de resterende fire medlemmer er fortsat af den overbevisning, at borgmesteren ikke kan blive siddende.

- Kommer han igen, kan han jo sidde perioden ud efter Styrelseslovens paragraf 7, men gør han det, så er der fire af os, som højst sandsynligt ikke er i Venstre længere, og så er der kun to tilbage. Det synes, jeg er meget sørgeligt, siger byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi kan i Venstre ikke støtte en borgmester, som har lavet sådan nogle ting. Kommer det til en eventuel retssag - det er ikke sikkert, det gør det - og vi har taget ham til nåde, så ser det meget mærkeligt ud for partiet Venstre i Fredericia, siger han.

banke

Mandag fik Thomas Banke dog uventet støtte fra fem borgerlige byrådsmedlemmer, der ellers stemte for mistillidserklæringen mod borgmesteren i december.

- Jeg har tillid til, at Thomas Banke godt kan stå i spidsen for en borgerlig politik i fremtiden, siger byrådsmedlem Susanne Eilersen (DF) til Lokalavisen Fredericia.

Også bestyrelsen for Venstres vælgerforening i Fredericia bakker op om borgmesteren.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har et flertal i Venstres byrådsgruppe tirsdag morgen afleveret et personligt brev på Thomas Bankes privatadresse og venter nu på hans reaktion. Borgmesteren er fortsat sygemeldt, mens han overvejer sin politiske fremtid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.