Lyt til artiklen

Folketingskandidaten for De Konservative Kjeld Haslund har to dage inden valget fået sparket og har ingen støtter i Halsnæs-Frederikssund.

»Det er korrekt, vi undsiger vores kandidat. Vi deler ikke hans opfattelser. Vi har mistet tilliden til ham tidligere i år,« siger formanden for De Konservative i Halsnæs, Peter Nørris Dalsgaard, til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge formanden har der længe været mistillid til den nu skrottede kandidat. Dog har partiet ikke ønsket offentligt at tage afstand fra ham før nu.

Konflikten mellem Kjeld Haslund og hans parti har eksisteret, inden folketingsvalgkampen blev skudt i gang.

Men på grund af skæve forventninger til, hvornår valget ville blive udskrevet, mente partiet ikke, at der var tid til en ekstraordinær generalforsamling, så de kunne få smidt Kjeld Haslund ud.

Derimod ville de gennemføre valgkampen uden at støtte hans kampagne og i stedet fokusere på de andre kandidater.

Striden mellem de to parter bunder ifølge Peter Nørris Dalsgaard i hændelser i bestyrelsen internt og på storkreds-bestyrelsen. Hvad de konkret går ud på, fremgår ikke.

Desuden er det faldet mange af de lokale politikere for brystet, at Kjeld Haslund tilsyneladende har taget æren for en ny rundkørsel i Kregme, som skal afhjælpe myldretidstrafikken.

Denne rundkørsel er nemlig angiveligt kommet i stand gennem et bredt samarbejde Halsnæs efter regeringens infrastrukturplan fra marts 2019, og derfor mener Peter Nørris Dalsgaard, at det er for galt, at Kjeld Haslund tager æren for noget, han angiveligt har haft meget lidt indflydelse på.

Og det var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over og derved fik De Konservative til officielt at afskrive Kjeld Haslund.

Kjeld Haslund selv har ikke ønsket at kommentere på sin exit fra De Konservative.

»Det er, ifølge min kampagneleder, så langt ude, det, der er sket, så vi ønsker ikke at kommentere,« siger han til lokalavisen.