Søren Pape Poulsen (K) sagde farvel til borgmesterkæden i Viborg Kommune, da han sagde ja til at blive de Konservatives nye formand, men han slipper ikke helt taget i sin hjemegn.

Han stiller nemlig op til Folketinget i Vestjyllands Storkreds, når der kommer folketingsvalg senest i september næste år. Det blev afgjort på et møde i den konservative, vestjyske storkredsbestyrelse onsdag aften.

»Det er her, jeg har rod. Det er her, jeg har hjemme, og det er her, jeg kommer fra. Det er også her, jeg har været borgmester. Det er mit hjemområde, så jeg synes, det er helt naturligt, at det er her, jeg stiller op til Folketinget,« fortæller Søren Pape Poulsen.

De nye formand er nemlig ikke medlem af Folketinget, men han agter at gå efter en af de 179 pladser, når der udskrives valg.

Og for Søren Pape Poulsen ville det være mærkeligt at stille op i andre kredse end den midt- og vestjyske, pointerer han.

»Det er klart, at når jeg har ageret og fulgt med i det her område, så er det også naturligt at stille op her. Det handler også om, at det er her, jeg er fra, så folk ville nok undre sig, hvis jeg ikke stillede op her,« siger han.

Selve Papes opstilling sker endeligt på en ekstraordinær generalforsamling i Vestjyllands Storkreds i september.