Pape vil have teknikere fra private firmaer til at genskabe Mette Frederiksens sms-beskeder fra minksagen.

De slettede sms'er i minksagen kan ikke genskabes. Sådan lyder beskeden fra Justitsministeriet dagen efter kommunalvalget.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil dog ikke give fortabt. Han vil have teknikere fra private firmaer til at genskabe Mette Frederiksens sms-beskeder fra minksagen, skriver B.T.

Det siger han, efter at Justitsministeriet onsdag eftermiddag oplyser, at det ikke var muligt for politiet at genskabe de beskeder fra perioden september-december 2020, som statsministeren har slettet.

- Mette Frederiksen må godt nok være bange for danskernes reaktion, når regeringen tilbageholder central information om slettede smser til dagen efter valget, siger Søren Pape Poulsen til B.T.

- Politiet er dygtige, men hvis der findes endnu dygtigere eksperter i private firmaer, så skal de også have mulighed for at genskabe smserne. Den her skandale skal vi gøre alt for at komme til bunds i, siger han.

Også regeringens støtteparti De Radikale "ser med stor alvor på", at beskederne fra Mette Frederiksen og hendes tre nærmeste medarbejdere er slettet og foreløbig ikke kan genskabes.

- I sidste ende betyder det, at kommissionen ikke får det materiale, den har bedt om, siger retsordfører Samira Nawa (R) til B.T.

Alligevel vil partiet endnu ikke drage en konsekvens.

- Vi venter på, at Minkkommissionen får gjort sit arbejde færdig. Så må vi tale om konsekvenser.

Spørgsmål: Men nu kan kommissionen slet ikke lave et fuldstændigt stykke arbejde?

- Ja, og hvis det er det, kommissionen kommer frem til, går jeg ud fra, at de noterer det, og så må vi se på det til den tid, siger Samira Nawa til B.T.

/ritzau/