De Konservative vil sætte gang i væksten med skattelettelser for 37 milliarder kroner. Både virksomheder og almindelige mennesker skal slippe billigere i skat, mener politisk leder Søren Pape Poulsen.

Skattelettelser er nøglen til vækst i Danmark, hvis man lytter til de Konservative.

Partiet går derfor til valg på en ny økonomisk 2020-plan, der blandt andet indeholder skattelettelser for 37 milliarder kroner til både erhvervslivet og danskerne.

»Hvis vi skal have sat gang i væksten, så skal vores virksomheder også kunne tjene nogle penge, der gør, at de skaber job. Og det handler om, at man skal fjerne en række skatter og afgifter. Og så handler det om, at helt almindelige mennesker skal slippe noget billigere i skat, for det skaber også vækst i vores samfund,« siger politisk leder Søren Pape Poulsen (K).

De Konservative vil blandt andet sænke selskabsskatten til 15 procent samt sløjfe efterlønnen og arveafgiften. De vil højne beskæftigelsesfradraget og fjerne afgifterne på dagligvarer, og derudover skal topskatten rulles retur.

»Vi synes, at man skal belønnes og ikke straffes for at være ambitiøs, hårdtarbejdende og knokle på sit job. Derfor vil vi både sikre, at dem, der tjener mindst, får mere ud af at gå på arbejde, og den halve million danskere, der betaler topskat, kan slippe for det. Det vil være godt for den enkelte familie, og det vil være godt for Danmark,« siger Søren Pape Poulsen.

Pengene skal findes ved nulvækst og moderniseringer i det offentlige. Partiet vil desuden lave en såkaldt »prioriteringskommission«, som skal gå den offentlige sektor igennem. Ifølge den konservative leder er der tale om en stille og rolig effektivisering af det offentlige.

»De penge, der bliver brugt på den offentlige sektor i dag, bliver også brugt i 2020, og så fremskriver vi med priser og løn. Så det er en rolig effektivisering. Det vil jeg gerne stå på mål for. Og så vil jeg gerne stå på mål for, at verdens største offentlige sektor ikke bliver større,« siger Søren Pape Poulsen.