Ved du noget om sagen?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er klar til at drage hårde konsekvenser i skandalen om ulovlige millinkontrakter med konsulenter i Rigspolitiet.

»Jeg vil ikke holde hånden over nogen,« siger Søren Pape Poulsen til BT.

Efter en række afsløringer i BT om, hvordan afdelingschef i Rigspolitiets Koncerservice Bettina Jensen har indgaet kontrakter for millioner med to konsulenter i strid med reglerne, udviklede sagen sig fredag eksplosivt, da Rigspolitichef Niels Henrik Højberg offentliggjorde, at kun 38 procent af 224 af politiets kontakter med konsulenter har været lovlige. I alt er der tale om kontrakter for 273 mio. kr.

»Det er en alvorlig sag. Redegørelsen viser desværre, at der er begået markante fejl i Rigspolitiet. Det er helt klart utilfredsstillende. Der er ingen tvivl om, at politiet skal overholde reglerne,« siger ministeren.

Bettina Jensen blev fyret i februar som direkte konsekvens af de ulovlige aftaler. Søren Pape Poulsen vil dog afvente en ny ekstern undersøgelse af, hvordan de ulovlige kontrakter blev indgået, inden han vil få flere fyret.

»Det er vigtigt, at der nu kommer orden i sagerne. Derfor sætter rigspolitichefen et eksternt revisionsfirma til at kulegrave hele politiets indkøb. Derudover bliver der iværksat en række meget håndfaste tiltag,« siger han og tilføjer:

»Skulle det vise sig, at der kommer vennetjenester eller andet frem, vil der selvfølgelig blive handlet på det.«

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofoed Poulsen kalder sagen for chokerende, og han mener, at der skal placeres et ansvar.

»Når den eksterne undersøgelse er klar, er det nødvendigt, at der placeres et ansvar, så den her sag bliver afsluttet. Konsekvenserne kommer an på, hvad undersøgelsen viser, men der ingen tvivl om Rigspolitiet har fået en alvorlig rids. Det er en så alvorlig en sag, fordi den rokker ved tilliden til den måde politiet bruger vores skattekroner, og derfor skal hver en sten vendes, så der kan ryddes op,« siger han.

Ved du noget om sagen?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.