Efter et døgns stilhed bekræfter direktør for servicevirksomheden Panorama, Morten Broager, nu Lars Løkke Rasmussens (V) historie om en kontanthjælpsmodtager, der efter nogen tids ansættelse valgte at sige sit job op, fordi det ikke kunne betale sig for vedkommende at arbejde hos Panorama.

Det gør han i en mail over for Ritzau, skriver folketidende.dk.

»Jeg kan bekræfte, at det som Lars Løkke Rasmussen sagde i går (onsdag, red.) er korrekt, og i overensstemmelse med det jeg har fortalt under et møde i min virksomhed. Jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende,« skriver Morten Broager i sin mail.

Hele dagen har Lars Løkke Rasmussen (V) holdt fast i sin historie om kontanthjælpsmodtageren, som han omtalte kort tid efter, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev valg onsdag.

I marts besøgte Venstres formand servicevirksomheden Panorama, hvor medarbejderne slår græs, rydder sne, gør rent og udfører andre former for ejendomsservice. Men Lars Løkke Rasmussen blev ked af, hvad han hørte, og på talerstolen onsdag efter valgudskrivelsen fortalte han hvorfor.

»For nogen tid siden ansatte (Panorama, red.) en kontanthjælpsmodtager, der gerne ville have et arbejde, hvor han kunne tjene sine egne penge og forsørge sin egen familie. I starten gik han til den. Han mødte regelmæssigt og til tiden,« lød det fra Løkke, der også fortalte, at manden til sidst droppede sit arbejde.

Begrundelsen var, at forskellen mellem at arbejde og være på kontanthjælp var for lille.

Lars Løkke Rasmussen brugte derfor eksemplet i sin tale til at understrege, at det ikke er det Danmark, han ønsker:

»Historien på Panorama er historien om det Danmark, jeg ikke ønsker. Hvis man kan arbejde, så skal man arbejde,« sagde han.

Siden har den lokale 3F-afdeling - der selv har holdt møde med Panoramas direktør, og som kender firmaets overenskomst - undret sig offentligt over historien om, at en kontanthjælpsmodtager ikke skulle have noget ud af at arbejde til 139 kroner i timen.

Men efter et døgns total tavshed fra Panoramas side, er direktør Morten Broager nu gået til pressen for at bekræfte historien.

Ritzau har ifølge folketidende.dk efterfølgende været i telefonisk kontakt til Morten Broager, der understreger, at der var tale om en kontanthjælpsmodtager, og at denne sagde op med henvisning til, at arbejdet ikke kunne svare sig.