Lyt til artiklen

Skatteminister Holger K. Nielsen er blevet instrueret i at afvige kritiske spørgsmål om Skat. De borgerlige raser

Sagen om Skats mulige justitsmord på fotomodellen Camilla Vest er så sprængfarlig, at embedsmændene i Skatteministeriet nøje har instrueret skatteminister Holger K. Nielsen i at glide fuldstændig af på kritiske spørgsmål.

Op til en hastedebat i Folketinget den 22. maj om de mange problematiske sager, der den seneste tid er skyllet ind over Skat, forberedte ministeriet Holger K. Nielsen i at svare på en ganske bestemt måde på 88 mulige kritiske spørgsmål fra oppositionen.

Det viser BTs aktindsigt hos Skatteministeriet.

Politikerne fra den blå fløj, som havde kaldt Holger K. Nielsen i et hastesamråd for at få ministeren til at forholde sig til de mange uheldige sager i Skat, raser nu over, at Holger K. Nielsen angiveligt ‘er bundet på hænder og fødder’ af sit eget ministerium, ligesom han bliver instrueret i at svare uden om oppositionens kritiske spørgsmål.

- Jeg er temmelig chokeret over, at se den måde Holger K. Nielsen dækker over Skat, og lader sig fuldstændig binde på hænder og fødder. Jeg synes, at det beredskabspapir lugter af, at ministeren lader sig styre af Skat til at få lukket den her sag hurtigst muligt, siger Venstres Claus Hjort Frederiksen, der kræver en uvildig undersøgelse af Skat.

Sagen er særlig giftig for Holger K. Nielsen og resten af regeringen, fordi Camilla Vest og hendes mand efter at være dømt ét år og ni måneders fængsel ved byretten blev frikendt for skattesvig i Østre Landsret med direkte reference til, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark.

Siden har Skatteministeriet meldt ud, at op til 100 skattesager skal genåbnes på grund af en mere lempelig behandling af Camilla Vest. Men selv om landsretten havde frifundet Camilla Vest med henvisning til Stephen Kinnock, afviser ministeriet, at Kinnocks afgørelse lægger til grund for den mere lempelige praksis, som Camilla Vest havde forårsaget.

Hvordan det hænger sammen, svarede ministeren aldrig direkte på under hastedebatten. Dette punkt var nemlig et af de mange spørgsmål, som Holger K. Nielsen blev vejledt i at glide af på.