____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Løftebrud. Det er blevet sagt og skrevet så tit, at det nærmest er blevet Helle Thorning-Schmidts mellemnavn. Og SRSF-regeringen er blevet kaldt løftebrudsregeringen.

Men nu har Ugebrevet Mandag Morgen lavet en grundig analyse af alle løfter, der er blevet fremsat, og hvad der er sket med dem. Og den viser et andet billede. Nemlig at regeringen faktisk har overholdt langt de fleste af de løfter, den har fremsat.

SE HELE ANALYSEN HER:

1.200 artikler om løftebrud

Gennem otte måneder har medier, kommentatorer og politiske modstandere bombarderet S og SF med løftebrudsbeskyldninger.Men anklagerne skyder over målet, viser Mandag Morgens omfattende kortlægning af S-SFs valgløfter. Ud af 315 fælles udspil er de 270 kommet med i regeringsgrundlaget, og 218 af dem har regeringen allerede taget initiativ til at gennemføre.

ER DU OVERRASKET OVER, AT THORNING IKKE HAR BRUDT SÅ MANGE LØFTER SOM PÅSTÅET? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLENDet vil dog også sige, at 45 løfter ikke fik lov at komme med i regeringsgrundlaget, og at 97 løfter endnu ikke er gennemført.

Siden regeringsdannelsen har ordet 'løftebrud'  optrådt i over 1.200 dagbladsartikler. Ekstra Bladet knaldede ordet løftebrud på forsiden næsten med det samme, regeringen blev dannet. Men siden er ordet brugt oftest af aviserne Jyllands-Posten, Berlingske og BT.

Venstre var dygtige til at fokusere på løftebruddene kort efter regeringens tiltrædelse. Og diskussionen om løftebrud har medvirket til S og SFs enorme nedtur i meningsmålingerne og historiske vælgerkrise.

Regeringens udfordring

Lektor og samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet er overrasket over de mange initiativer fra S og SF, som regeringen rent faktisk har sat i søen.

- Man kan stille spørgsmålstegn ved, om det er fair at snakke om løftebrud. Oppositionen har selvfølgelig en klar interesse i det, da det er et spørgsmål om at hive gulvtæppet væk under regeringen. Medierne kan også synes, at det er interessant. Og når vælgerne begynder at forlade regeringen, er det fra mediernes perspektiv et bevis på, at anklagerne er rigtige. Socialdemokraternes og SFs største udfordring er at få fortalt vælgerne om den offensiv, man har gang i. Det har man ikke gjort hidtil, siger Johannes Andersen til Mandag Morgen.S og SF synes også at have været alt for naive og uforberedte på de hårde anklager. Som Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der selv var med til at forhandle regeringsgrundlaget på plads, for nylig erkendte i Jyllands-Posten: ”Det var en fejl af mig og andre, at vi ikke i tide gik ud og sagde det meget, meget tydeligt: Desværre venner, en del af det er aflyst. Dels som følge af, at vi ikke kan få alle vores ting igennem, dels som følge af, at kassen er tom.”

S og SF har heller ikke været særlig gode til at markedsføre de mange resultater, der faktisk er opnået. De er blevet overskygget af højt eksponerede enkeltløfter fra valgkampen som f.eks. om to lærere i folkeskolens mindste klasser eller højest 30 minutters ventetid på skadestuen.

Det er da også bemærkelsesværdigt, at det ikke er regeringen selv, der regner sig frem til disse tal, men et ugebrev af borgerlig observans.

Er du overrasket over, at Thorning ikke har brudt så mange løfter som påstået?

Deltag i debatten herunder