Den 23-årige overlægesøn F voksede op i et nydeligt parcelhus i Valby og har bl.a. gået på den eksklusive musik-folkeskole Sankt Annæ.

Hans blå bog fra musik-højniveau-holdet på Rødovre Gymnasium gengiver klassens først indtryk således:

- Er han lige så farlig, som han ser ud?

Spørger man i dag, er svaret nej.

Trods piercinger i ansigtet og tatoveringer af en rød stjerne og et dødningehoved har vennerne fra dengang kun pænt at sige om F. En dygtig sanger og tekstforfatter, der nok var klassens ’wanna be tough guy’, men også ’klog, indsigtsfuld og skide flink’, lyder det om F, der ifølge B.T.s oplysninger anses som en af hovedkræfterne i gruppen.

F’s politiske engagement var kendt allerede i gymnasietiden. Det samme var styrketræningen, der over de tre år forandrede den splejsede dreng til en veltrænet ung mand. Noget, klassen heller ikke var sen til at notere i hans blå bog, hvor den 10 år ude i fremtiden spåede ham hovedrollen, hvis ’Terminator 2’ skulle genindspilles.

Kæmpede med brosten

- Går han op i noget, gør han det 100 pct. Så er det alt eller ingenting. Han var en del af ungdomshusmiljøet og urolighederne, da det blev ryddet. Da var han på barrikaderne og kæmpede for det med brosten, siger en klassekammerat.

- Han følte, at det var en stor del af hans identitet. Det havde dannet ramme om meget af hans festliv og ungdom. Han vidste godt, at politifolkene bare gjorde deres arbejde, men når man står og kæmper for sin sag, kommer man nemt til at glemme, at der er selvstændige individer bag uniformen, kan jeg huske, han sagde.

Efter gymnasiet begyndte F på Syddansk Universitet i Odense, hvor han først læste statskundskab, siden historie. Ved siden af SDU brugte han bl.a. tiden på frivillig undervisning af flygtninge.

Medstuderende på SDU beskriver F som en ’outsider’, der opholdt sig meget hos ’ligesindede’ i København, og som ikke knyttede nære bånd på skolebænken.

Få var dog i tvivl om, at F stod for ’ekstrem aktivisme’, ligesom det var tydeligt, at F var meget bevidst om ikke at efterlade sig spor på internettet.

I modsætning til sagens andre fire unge brugte F derfor hverken Facebook eller andre sociale medier, og kilder med nært kendskab til hans aktivisme ønsker ikke at fortælle om den.

- Jeg ved, F ikke ville være glad for, at jeg taler med journalister, siger god ven.

Sin deltagelse i demonstrationer ved klimatopmødet i København i 2009 og en march mod nazisme i Dresden i 2011, har han dog fortalt om på SDU.

- Han var med til at arrangere anti-nazi demonstrationen (Dresden, red.). Det tog rigtig meget af hans tid, fortæller en medstuderende.

’Modstand er vigtigt’

’Modstand - Solidaritet’ hed initiativet bag busturen til Dresden, der blev planlagt i Folkets Hus i Stengade, kun et stenkast fra andelslejligheden, hvor en af gruppens øvrige hovedkræfter, den 22-årige bagersvend P, bor - og det nye ungdomshus på Dortheavej.

- For os er det vigtigt, at fascismen møder den utvetydigt retfærdige og ekstremt nødvendige modstand, hvor end den viser sig, sagde en arrangør på hjemmesiden ProjektAntifa.dk.

F nægter sig skyldig i samtlige sigtelser.