Foto: Katrine Emilie Andersen

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en pakke, der over de næste fire år afsætter 1,1 milliarder kroner til samfundets svageste

Regeringen og Enhedslisten er som ventet blevet enige om en økonomisk håndsrækning til landets svageste. Over de næste fire år afsættes 1,1 milliarder kroner til en række initiativer på social- og integrationsområdet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over aftalen, der er en del af næste års finanslov.

- Med socialpakken sikrer vi 1,1 milliarder kroner til initiativer til mennesker, der har brug for støtte, og vi forbedrer forholdene for rigtig mange udsatte borgere i vores samfund, siger hun.

Aftalen reparerer en smule på de skader, VK-regeringen har forårsaget for landets svageste, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er på tide at de mest udsatte borgere i Danmark mærker, at vi rent faktisk har fået et nyt flertal. Med den her aftale giver vi en håndsrækning til nogle af de mennesker, der aldrig fik del i det økonomiske opsving, men som til gengæld har betalt dyrt efter krisen, siger hun.

Den største post i pakken går til tænder. Der afsættes over de næste fire år 720 millioner kroner til at hjælpe fattige med at betale tandlægeregningen.

De øvrige initiativer i pakken er:

- Et særligt børnetilskud til alle eneforsørgere og enlige adoptanter

- Initiativer mod udsættelse af lejere

- Flygtninge og personer fra Færøerne og Grønland undtages fra optjeningsprincippet for familieydelser

- Styrket integration af flygtninge og familiesammenførte

- Bedre forhold for handlede personer

- Forbedret service og hurtigere sagsbehandling på familiesammenføringsområdet

- Penge til Natcafeen på Nørrebro

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.