Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På Asylcenter Holmegaard i Fredericia er en gruppe syriske flygtninge så utilfredse med den mad, der bliver serveret, at de smider store dele af maden ud og truer med at sultestrejke. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Asylcentret er indrettet på byens nedlagte kaserne og har ikke faciliteter til, at flygtningene selv kan lave mad. Derfor kommer maden fra et cateringfirma.

De syriske flygtninges opførsel er forkastelig, mener flere integrationsordførere.

Integrationsordfører for SF Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) siger til Kristeligt Dagblad, at hun har forståelse for, at flygtningene gerne vil lave maden selv. Men under de givne betingelser har hun svært ved at forstå deres opførsel.

»Jeg bliver ærlig talt en lille smule provokeret. Vi tilbyder de her mennesker beskyttelse og et måltid mad. Så har jeg svært ved at have respekt for, at man ligefrem overvejer at sultestrejke,« siger hun til avisen.

Integrationsordfører for Socialdemokraterne Mette Reissmann (S) mener, at det er »en utilstedelig opførsel«. Og Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), vil nu bede integrationsminister Manu Sareen (R) om at gennemgå de pågældende flygtninges sager ekstra grundigt.

Han mener nemlig, at deres opførsel sår tvivl om, hvorvidt de overhovedet er flygtninge.

Andre læser også