Regeringens kommende ghettoudspil byder på hårdere straffe og mere politi

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) siger til Berlingske, at hærværk, indbrud og salg af hash kan straffes dobbelt, hvis det bliver begået inden for en såkaldt strafzone.

Hvor strafzonerne skal ligge, og hvornår de skal oprettes, det vil være op til den ansvarlige politimester. Flere typer af forbrydelser kan komme til, når politikerne går i gang med lovarbejdet.

Det er den utrykhedsskabende kriminalitet, som regeringen vil slå hårdere ned på, siger Søren Pape Poulsen, og får at gøre de udsatte områber mere trygge skal der indsættes mobile politistationer, og der skal foretages mere kontrol. På landsplan skal der foretages op mod 25 større politiaktioner i de kommende år.

Husumgård i det nordlige København er ny på ghettolisten, og her er der delte meninger om regeringes udspil. De beboere, BT har talt med, var dog enige om én ting. Der skal gøres noget.

»Jeg synes ikke, at det giver nogen mening med en hårdere straf, men det ville ikke gøre noget, hvis der kom mere politi,« siger José Weest, der har boet i Husumgård hele sit liv.

Jelena mener, byder derimod de hårdere straffe velkommen.

»De kriminelle skal straffes hårdt, derfor er dobbelt straf en god ide. Vi har brug for, at vi får et trygt miljø, så vi kan være trygge og ikke skal gå og være bange,« siger Jelena.

Resten af regeringens ghettoudspil forventes at blive fremlagt torsdag.