Dansk Folkeparti og Liberal Alliances forslag om at sende asylansøgere til flygtningelejre i udlandet har fået debattører og politikere op i det røde felt. Justitsminister Karen Hækkerup (S) har kaldt det 'useriøst', Røde Kors skød det ned ved at kalde det 'uladsiggørligt', mens de sociale medier flyder over med kommentarer og debat.

Heriblandt de Radikales Zenia Stampe, der på sin facebookprofil inddrager nazisterne i debatten:

- Dansk Folkeparti og Liberal Alliance foreslår at sende flygtninge til lejre i udlandet. Lars Løkke kalder det ”interessant”. Til det må man jo bare sige: Nej, det er ikke interessant. Og det er heller ikke nyt. I 1930’erne talte man om at sende de europæiske jøder til Madagaskar. Men det er selvfølgelig noget helt, helt andet.

Læs også: Nu fortæller Zenia Stampe om tabet af datteren

Det fik flere facebook-brugere til at kritisere Zenia Stampe for at sammenligne DF og LA med 1930'ernes nazister. Derefter præciserede den radikale politiker sin kommentar. Hun forklarer, at det ikke kun handler om nazister, men også flere andre lande, der ikke ville kendes ved folk i nød.

- Der er mange, der tror, at det her kun handler om nazisterne. Nej, hvis bare det var sådan. Det her handler også om de mange lande i nærområderne (bl.a. Danmark), der ikke ønskede at tage imod de jødiske flygtninge og i stedet arbejdede for at finde en "oversøisk" destination til jøderne, skriver hun.

Zenia Stampe har ikke villet uddybe sin kommentar over for bt.dk.