Lyt til artiklen

Sagen om Helle Thorning-Schmidts bil, der er leaset i Tyskland og dermed koster seks procent mindre i moms, tager en ny drejning.

Oplysninger fra Centralregistret for Motorkøretøjer viser, at Helle Thorning-Schmidt leasede bilen i oktober 2009 - faktisk helt præcist den 28. oktober 2009, hvilket kun var to dage før Folketinget trådte sammen og førstebehandlede et lovforslag fra daværende skatteminister Kristian Jensen (V) om at forbyde den tyske leasing-fidus.

Det skete, fordi ordningen hvert år koster statskassen 183 millioner kroner i tabt moms. Med andre ord leasede Helle Thorning-Schmidt onsdag en bil med tysk moms - for om fredagen, to dage senere, i Folketinget at støtte samme fidus' afskaffelse.


Samtlige socialdemokrater, herunder Helle Thorning-Schmidt, stemte da også for at afskaffe moms-fidusen, da lovforslaget blev endelig vedtaget i december 2009 med virkning fra 2013. Helle Thorning-Schmidt afviser selv i en skriftlig udtalelse, at tidsforløbet spiller nogen rolle: - Den eneste grund til, at jeg fik en ny bil i efteråret 2009, var, at min gamle var slidt ned. Den sammenhæng, BT antyder, eksisterer ganske enkelt ikke, skriver Helle Thorning-Schmidt. Helle Thorning-Schmidt har påstået, at hun ikke anede, at bilen var leaset med tysk moms, idet leasingaftalen med selskabet Fleggaard Leasing blev indgået hos en autoforhandler i Glostrup. Det fremgår imidlertid tydeligt af Fleggaards standardkontrakter, at der er tale om tysk moms. - Naturligvis fremgår det tydeligt - både af det tilbud man får og senere af kontrakten - at det er et tysk selskab, og at der betales tysk moms på 19 procent. Det fremgår på en måde, så man ikke kan være i tvivl, sagde økonomidirektør Stig Vendelboe fra Fleggaard Leasing 2. juni til B.T.

Læs mere om sagen og Helle Thorning-Schmidts svar i B.T. onsdag.

Hvad synes du om Helle Thorning-Schmidts leasing-fidus? Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg vil blive bragt i B.T. i morgen.