Ahmad er ikke blevet skræmt væk fra et politisk liv på trods af komplikationer med Alternativets vedtægter.

København: Mohammad Sabah Ahmad udskyder sit kandidatur til Folketinget for Alternativet på grund af en procedurefejl i partiet.

Men på trods af, at der denne gang gik ged i kandidaturet, har et liv i politik ikke skræmt Ahmad helt væk.

- Jeg er overhovedet ikke afskrækket. Hvis man gerne vil være politiker, og man står fast i sin intention på at være brobygger, er det bagatelsager. Medierne skræmmer mig ikke, jeg har været igennem dem før, siger Mohammad Sabah Ahmad til TV2 Østjylland.

Østjyllands Storkreds valgte søndag fem folketingskandidater, men det viser sig, at valget ikke levede op til Alternativets landsvedtægter.

Blandt andet havde Mohammad Sabah Ahmad ikke været medlem af partiet i tre måneder, som reglerne foreskriver.

- Det eneste, det egentlig betyder for mig, er, at jeg skal vente en måned eller halvanden på et nyt opstillingsmøde, før jeg er kandidat igen, hvis jeg bliver indstillet igen. Det er ren formalia, siger Mohammad Sabah Ahmad til TV2 Østjylland.

Mohammad Sabah Ahmad blev tirsdag omtalt i medierne, da han i tre dage i 2014 var talsmand for den omstridte moské på Grimhøj i det vestlige Aarhus, og da han som teenager stod bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

Han ærgrer sig dog også over, at kandidaturet udskydes.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi har nogle vedtægter, vi skal overholde, og hverken jeg eller andre kandidater er over partiet. Jeg elsker ved Alternativet, at vi indrømmer, at vi begår en fejl, siger Mohammad Sabah Ahmad til TV2 Østjylland.

/ritzau/

Andre læser også