Ombudsmanden vil se på skatteministerens dyre gave fra en oliesheik og henvender sig nu til Statsministeriet.

Folketingets ombudsmand skriver nu til Statsministeriet for at høre nærmere om det Rolex-ur til 68.800 kroner, som skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har fået af en oliesheik i Qatar.

Henvendelsen sker efter, at B.T. lørdag kunne fortælle, at skatteministeren personligt bruger det dyre ur, som han fik under en rejse til Mellemøsten som miljøminister i januar 2010.

- Jeg henvender mig foreløbig til Statsministeriet for at høre nærmere på samme måde, som jeg har henvendt mig i sagen om Søren Pinds tøjrabat, siger Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, til B.T.

Folketingets Ombudsmand er øverste myndighed i sager om gaver til ministre. Og han slår fast, at ministre også er underlagt de samme principper om modtagelse af gaver som andre offentlige ansatte.

Ifølge reglerne fra Personalestyrelsen må offentligt ansatte kun modtage mindre gaver som lidt vin eller en bog ved særlige lejligheder.

- Jeg vil understrege, at der gælder de samme principper for ministre som for alle andre offentlige ansatte. Men de har selvfølgelige nogle repræsentative opgaver, når de møder statsledere, der medbringer gaver, siger Ombudsmanden.

Spørgsmål: I Udenrigsministeriet og Statsministeriet opbevarer de af samme grund gaverne i ministeriet - her har skatteministeren taget uret med hjem?

- Det er nok rigtigt. Men nu vil jeg ikke behandle sagen før jeg har set på den. Men det er klart at urets værdi, som jeg kan se, er blevet beskrevet som 68.000 kroner indgår i min vurdering, siger Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen til B.T.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har overfor B.T. understreget, at han har betalt moms og told af uret.

/ritzau/