Lyt til artiklen

Enhedslistens folketingskandidat Ole Krarup smækkede socialdemokrat en lussing under paneldebat i Helsingør.

En paneldebat i byrådssalen udviklede sig fredag voldeligt, da Enhedslistens 76-årige folketingskandidat Ole Krarup pludselig rejste sig fra sin plads, gik hen til Socialdemokraternes Thomas Horn og slog ham i ansigtet.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), kunne man allerede fra starten af debatten mærke på Ole Krarup, at han opførte sig anderledes end normalt.

- Han chikanerede simpelthen debatten ved uprovokeret at tale om byrådssalen og de billeder, der hænger på væggen. Han talte om, hvem Kong Erik var og talte generelt om ting, der ikke havde noget med debatten at gøre, siger borgmesteren.

Borgmesteren forklarer, at han et stykke inde i debatten gik hen og bad Ole Krarup om at sætte sig ned og være stille, hvis han stadig ønskede at være med.

Efter yderligere et stykke tid blev Ole Krarups småsnak og vandren rundt for meget for en anden af debattørerne Thomas Horn, som er kandidat for Socialdemokraterne.

- Helt ærligt Ole. Der er så mange gode engagerede folk i Enhedslisten, hvorfor har I ikke sendt en af dem, hvis du ikke har lyst til at være her, sagde han.

Den kommentar fik Ole Krarup til at rejse sig, gå hen til den anden ende af bordet og give Thomas Horn en lussing med ordene "dit store fede svin".

Hos Enhedslisten beklager man episoden.

- Vi beklager dybt, at det skete. Vi antager, at det må have slået klik for Ole i situationen, og vi må naturligvis tage afstand fra en sådan adfærd, siger Susanne Langer på vegne af regionsledelsen for Enhedslisten i Region Hovedstaden.

Det er ikke lykkedes for Helsingør Dagblad at komme i kontakt med Ole Krarup, men hans søn siger:

- Far har stadig mén efter en trafikulykke for seks år siden, hvor han fik alvorlige hovedtraumer. Når han ikke får sovet, sker det, at han ikke fungerer socialt og ikke er på samme bølgelængde som os andre.

/ritzau/