Skatteordfører for Liberal Alliance Ole Birk Olesen slår fast, at han ikke har i sinde at anmelde sine naboer til Skat for sort arbejde.

- Kære naboer, Jeg anmelder ingen. Bedste hilsner Ole i nummer 39.

Sådan skriver Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, på sin Facebookprofil i dag, efter det er kommet frem, at Skat vil gøre det muligt for danskerne at anmelde folk for sort arbejde og socialt bedrageri helt anonymt.

Men skulle man få kendskab til, at ens naboer laver sort arbejde, så mener Ole Birk Olesen, altså ikke at man bør anmelde dem.

- Jeg sætter mit gode naboskab højere end, at Skat får nogle ekstra håndøre i kassen, siger Ole Birk.

Han vurderer, at et samfund vil have bedre af at have et godt sammenhold, hvor man ikke behøver gå rundt og frygte for at blive anmeldt.

- Det har en større værdi for samfundet, at man har det godt med hinanden i et lokalområde, og at man ikke behøver gå rundt og frygte for at ens naboer holder øje og anmelder dig til skat.Og derfor kritiserer Ole Birk Olesen også Skat for at lancere den nye mulighed for anonym anmeldelse.

- Det offentlige skal ikke gå ud og promovere ideer, der er til skade for det almindelige sammenhold blandt danskerne. Og derfor skal Skat ikke opfordrer danskerne til anmelde hinanden for en smule sort arbejde eller lignende.

Fra Det Konservative Folkeparti lyder der samme melding, hvor skatteordfører Brian Mikkelsen ikke kan se det positive i et et samfund, hvor man udleverer hinanden.

Brian Mikkelsen om nyt tiltag fra #SKAT, der opfordrer os til at melde hinanden: Nej tak til stikkersamfundet, skriver Partiet på sin Twitterprofil.