Er liberale i virkeligheden en slags hippier? Og var ungdomsoprøret i 1967 med flower power og bare bryster slet ikke socialistisk men liberalt?

Dette spørgsmål skiller i høj grad vandene blandt medlemmer af Liberal Alliance.

Formanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, vil gerne sammenlignes med tressernes ungdomsoprørere - men det vil partiets folketingsmedlem Ole Birk Olesen bestemt ikke.

'Ungdommen har altid været frihedsorienteret, og på trods af at datidens hippier blev brugt i den socialistiske kampmaskine, var bevægelsen i høj grad liberal. Man kan og bør drage paralleller til ungdomsoprøret i ’68, hvor ungdommen dengang med flower power og bare bryster kæmpede mod de piberygende og tweedklædte magthavere, der stædigt holdt fast i en konservativ dagsorden, skriver Rasmus Brygger i sin blog på pol.dk.

Det har fået Ole Birk Olesen til at fare til tasterne. Han er i hvert fald ikke hippie, understreger han:'Hippie-bevægelsen var især en livsstil, en subkultur. Jeg dyrker ikke denne livsstil og er ikke en del af denne subkultur,' skriver han på Facebook og redegør derefter for sine værdier, som er klart borgerlige:

'Jeg lægger langsigtede planer og lever ikke kun i nuet. Jeg mener ikke, at materielle ejendele er ligegyldige for mit og min families liv. Jeg mener ikke, at mennesker er mest lykkelige, hvis de udelukkende følger deres umiddelbare lystfølelser og ikke er bevidste om deres pligter.'

'Jeg mener ikke, at mennesket fra naturens side er skabt godt, men gjort ondt af kulturen. Jeg mener ikke, at verdens naturfolk lever et bedre liv end verdens kulturfolk. Jeg mener ikke, at 'fri sex', forstået som tøjlesløshed i sexlivet, er lykken for særligt mange. Tværtimod ødelægger det familier og fører til ulykke for såvel børn som voksne.'

'Jeg anbefaler ingen at eksperimentere med euforiserende stoffer. Og jeg mener ikke, at alle traditioner og gamle normer som udgangspunkt er åndssvage, og at det er op til hver ny generation at genopfinde alle normer påny. At være liberal er ingen livsstil, sådan som det var at være hippie. Og når hippierne begav sig af med at tænke politik, så var de typisk ikke liberale, men derimod ekstreme socialister. Liberale kan, hvis de vil, leve et udsvævende hippieliv, men de kan også afgive nonneløfte og leve i et kloster hele livet, eller de kan - som de fleste liberale gør - passe deres uddannelse og arbejde, opbygge et ordentligt hjem for deres familie, være gode og kærlige forældre og efter bedste evne gøre sig umage med at klare sig selv og være aktive og bidragende borgere i det samfund, de lever i,' skriver Ole Birk Olesen.

Debatten har også fået sociologen Henrik Dahl på banen med et helt tredje synspunkt:

'1967-ungdomsoprøret, der kom fra USA, var liberalt. Til gengæld var meget af det europæiske '68-oprør marxistisk,' skriver Henrik Dahl på Facebook