Men hvis du ikke gider bør du skamme dig

En artikel i dagens BT om 'Danmark på støtte' har fået folketingsmedlem Ole Birk Olesen til tasterne

- At gå på arbejde er, hvad man forventes at gøre, hvis man kan, skriver finans- og skatteordfører for Liberal Alliance Ole Birk Olesen tirsdag på sin Facebook. 

I BT i dag kan man læse historien om 52-årige Michael Zimmerman, der ganske vist har et arbejde, men som faktisk mister penge ved at passe det. Han er ansat 31 timer om ugen som altmuligmand ved aktivitetscentret Sundholm på Amager i København. Reelt ville han få 500-600 kr mere om måneden, hvis han gik derhjemme på kontanthjælp. Men Michael Zimmerman fortæller selv, at han hellere vil arbejde, selvom det indbringer ham lidt færre penge.


 


- Når man går derhjemme, går det hele hurtigt op i Facebook og dårlige tv-serier. Det bliver hurtigt meget kedeligt. At betale 500-600 kr. om måneden for at blive fri for det, er faktisk billigt sluppet, siger han til BT. 
 
Men Michael Zimmermans holdning, omend positiv, imponerer ikke Ole Birk Olesen. 

- Nu bliver vi bildt ind, at et almindeligt arbejde, endda kun 31 timer om ugen, er et slidsomt knokkelarbejde, skriver folketingsmedlemmet blandt andet på sin Facebook-profil og siger, at folk på venstrefløjen har formuleret det sådan, at man er en helt, hvis man går på arbejde. 

- Jeg synes, at vi skal slå noget fast her: Man er ikke en helt, fordi man går på arbejde og forsørger sig selv, og alt arbejde er ikke slidsomt og hårdt knokkelarbejde.

Historien om Michael Zimmerman kommer i kølvandet på at der er flere danskere på overførselsindkomst end længe set. Nye tal fra Økonomiministeriet viser, at mere end hver tredje dansker leve af andres penge i 2013. Men selvom man arbejder i stedet for at få kontanthjælp eller dagpenge, så gør man ikke noget ekstraordinært ifølge Ole Birk Olesen, der har lavet en inddeling af folk, der er i stand til at yde en indsats.

* Du går ikke på arbejde, men lader dig forsørge af det offentlige, fordi du ikke har været villig nok til at påtage dig det arbejde, du kan få = du gør for lidt og skal skamme dig.

* Du går på arbejde = fint, det er, hvad du har pligt til, med mindre du har sparet op, så du kan lade være for egen pengepung.

 * Du går på arbejde og redder en familie ud af et brændende hus på vejen = du gør, hvad du skal, og du er en helt oven i.

(Rettet indledning pga. forkert fortolkning af Ole Birk Olesens udtalelser. BT beklager.)